Dušený kapr na šalvěji a rozmarýně

Ingredience

600 g kapra, 100 g celeru, 60 g cibule, stroužek česneku, 150 ml rybího vývaru, šalvěj, rozmarýn, 60 ml smetany, sůl, olej, 50g másla, žemli či rohlíky

Video s návodem

Popis přípravy receptu

Nejprve čisté porce kapra osolte, celer nakrájejte na hrubší nudličky, cibuli na stejnoměrné nudličky a česnek na plátky.

V pánvi s vyšším okrajem nejdříve zprudka a krátce opečte porce kapra. Olej mějte dostatečně rozpálený, aby se porce opekly a nedusily. Opečené kousky kapra odložte stranou a ve výpeku osmahněte nejprve tenké nudle nebo plátky celeru. Potom přidejte cibulku. Když cibule zesklovatí přidejte pár plátků česneku, snítku šalvěje a rozmarýnu a zalijte vše rybím vývarem.

Do tohoto základu vložte opečené porce kapra a vše podlité smetanou duste pod poklicí bez míchání. Stačí jenom tři čtyři minuty, pak dušeninu odstavte a nechte chvilku dojít.

Mezi tím si opečete nebo rozpečte plátky rohlíků či žemle potřené máslem. Ty pak naskládejte na talíře, na ně poklaďte porce ryby a vše přelijte vydušeninou. Trochu na konec přikrášlete a hned podávejte na stůl.

Vložte nový kometář

Vložte komentář či dotaz. U článku - Dušený kapr na šalvěji a rozmarýně - zatím není zveřejněn žádný komentář.

Komentáře

Všechny pole formuláře jsou povinné. Po vyplnění zobrazte "Náhled" pro kontrolu textu. Pak můžete zprávu "Odeslat". Váš e-mail nebude zveřejněn.

Rybářství Třeboň a.s.

Držitelem chráněného zeměpisné označení Evropské unie, které Třeboňský kapr obdržel v roce 2007 je společnost Rybářství Třeboň a.s.

Rybářství Třeboň a.s.

Aktuality

Pozvánka na výlovy - podzim 2016

Přijeďte se podívat na podzimní výlov jihočeského rybníka. Doporučujeme výlovy rybníků společnosti Rybářství Třeboň a.s.

15.09.16 / Aktuality

Spouštíme nový vzhled webu

Na tento týden (5. – 9. září) připravujeme spuštění nového webu.

5.09.16 / Aktuality

Pozvánka na Rybářské slavnosti 2016

Zveme na Rybářské slavnosti 2016, které budou v Třeboni od 19. do 21. srpna 2016.

3.08.16 / Aktuality

Sportovní rybolov již od 25. března 2016

Rybolov na rybnících Hejtman, Staňkovský a Nový Kanclíř letos již od pátku 25. března.

7.03.16 / Aktuality

Partneři

Třeboň a Třeboňsko

Partnerem Rybářství Třeboň pro pořádání Rybářských slavností je provozovatel portálu Trebonsko.cz společnost Destinace Třeboňsko o.p.s.

Třeboňský kapr

Rybářství Třeboň a.s. je partnerem rybářského závodu s názvem Třeboňský kapr.

Produkty z Třeboňského kapra

Doporučené recepty