Třeboňský kapr - zdraví a tradice

Třeboňský kapr » Recepty » Dušený kapr na šalvěji a rozmarýně

Dušený kapr na šalvěji a rozmarýně

Ingredience

600 g kapra, 100 g celeru, 60 g cibule, stroužek česneku, 150 ml rybího vývaru, šalvěj, rozmarýn, 60 ml smetany, sůl, olej, 50g másla, žemli či rohlíky

Video s návodem

Popis přípravy receptu

Nejprve čisté porce kapra osolte, celer nakrájejte na hrubší nudličky, cibuli na stejnoměrné nudličky a česnek na plátky.

V pánvi s vyšším okrajem nejdříve zprudka a krátce opečte porce kapra. Olej mějte dostatečně rozpálený, aby se porce opekly a nedusily. Opečené kousky kapra odložte stranou a ve výpeku osmahněte nejprve tenké nudle nebo plátky celeru. Potom přidejte cibulku. Když cibule zesklovatí přidejte pár plátků česneku, snítku šalvěje a rozmarýnu a zalijte vše rybím vývarem.

Do tohoto základu vložte opečené porce kapra a vše podlité smetanou duste pod poklicí bez míchání. Stačí jenom tři čtyři minuty, pak dušeninu odstavte a nechte chvilku dojít.

Mezi tím si opečete nebo rozpečte plátky rohlíků či žemle potřené máslem. Ty pak naskládejte na talíře, na ně poklaďte porce ryby a vše přelijte vydušeninou. Trochu na konec přikrášlete a hned podávejte na stůl.

Fotky k článku Dušený kapr na šalvěji a rozmarýně

Článek Dušený kapr na šalvěji a rozmarýně vytvořen na základě zkušeností a podkladů kuchařského kouzelníka Petra Stupky.

Výběr článků z rubriky: Recepty

Komentáře

K článku "Dušený kapr na šalvěji a rozmarýně" nejsou k dispozici žádné veřejné komentáře. Dejte nám vědět Váš názor.

Vložit komentář k článku "Dušený kapr na šalvěji a rozmarýně":
 
Všechny položky formuláře je nutno vyplnit. Po vyplnění zobrazte "Náhled" pro kontrolu textu. Pak můžete zprávu "Odeslat". Váš e-mail nebude zveřejněn.
 

Rybářství Třeboň a.s.

Producent Třeboňského kapra Rybářství Třeboň a.s. patří mezi nejvýznamnější chovatele sladkovodních ryb nejen v ČR, ale i v celé Evropské unii.

Chráněné zeměpisné označení.

Vánoční recepty


Prohlédněte si na videu vánoční recepty na přípravu tradičních pokrmů z kapra, včetně vánoční rybí polévky.

Doporučujeme

Grilované marinované kapří maso

Marinované kapří maso

Kapří biftek

Biftek z kapra

Kapr ve zlatých šupinách.

Kapr ve zlatých šupinách - Vánoční recept

Kapří hranolky

Kapří hranolky

Kapří bramborák

Bramborák z kapřího masa

Partneři

Třeboňský kapr

Rybářství Třeboň a.s. je partnerem rybářského závodu s názvem Třeboňský kapr.


Třeboň a Třeboňsko

Partnerem rybářství Třeboň pro pořádání Rybářských slavností je provozovatel portálu Trebonsko.cz společnost Destinace Třeboňsko o.p.s.


Třeboň carp - English Wittingauer Karpfen - Deutsch Тршебоньский карп  - Pусский Carpe de Trebon - Français Carpa de Trzheboñ (Třeboň)  - Espanol Carpa di regione Třeboň - Italiano Karp Třeboński - Polski

Aktuality

Sportovní rybolov již od 25. března 2016

Sportovní rybolov na rybářských revírech rybnících Hejtman, Staňkovský a Nový Kanclíř letos začíná již v pátek 25. března.

Jarní výlov Opatovického rybníka

U příležitosti výlovu Opatovického rybníka 14. – 17. 3. 2016 bude v Třeboni kapr za akční cenu.

Výlov rybníka Rožmberk 2016

Slavnostní výlov největšího českého rybníka Rožmberk bude 14. – 16. října 2016.

Zobrazit všechny aktuality

Poslední komentáře


Rybářství Třeboň a.s. 2009 © Třeboňský kapr - Zdraví a tradice :: Webdesign ODOEN

Rybářství Třeboň a.s. -  Producent Třeboňského kapraFISH MARKET a.s. - prodejce Třeboňského kapraEvropský rybářský fond -  informace o projektu