Třeboňský kapr - zdraví a tradice

Třeboňský kapr » Recepty » Kapr ve zlatých šupinách - Vánoční recept

Kapr ve zlatých šupinách - Vánoční recept

Kapr ve zlatých šupinách.

Ingredience

600 g porcovaného kapra, 2 vejce, 30 g škrobové moučky, 100 ml mléka, 50 g hladké mouky, sůl, drcený kmín, 250 g kukuřičných lupínků, olej na smažení, citron

Video s návodem na vánoční recept

Popis přípravy receptu

Porce kapra důkladně osolte a okořeňte trochou drceného kmínu. Nechte případně odležet v lednici. Z vejce, škrobu, mouky a mléka vyšlehejte řidší těstíčko. Osolte ho a také nechte chvíli stát, aby mouka dobře vázala. Pak porce kapra máčejte v řidším těstíčku, nechte ho lehce stéct a pak teprve vložte do mísy s pomačkanými kukuřičnými lupínky. Opatrně ze všech stran přimáčkněte lupínky k rybě.

Následně jednotlivé kousky smažte v mírně rozpáleném oleji. Lupínky by při vysoké teplotě shořely. V pánvi kapra smažte jen tak, aby se osmahly kukuřičné lupínky.

Pak bez ohledu na to, zda je kapr celý prosmažený nebo ne, porce vyjměte, vložte je na plech a dopékejte kapra v troubě při 90 stupních asi deset minut. Podávejte s klasickou přílohou – bramborovým salátem.

Fotky k článku Kapr ve zlatých šupinách - Vánoční recept

Článek Kapr ve zlatých šupinách - Vánoční recept vytvořen na základě zkušeností a podkladů kuchařského kouzelníka Petra Stupky.

Výběr článků z rubriky: Recepty

Komentáře

  1. My máme nejraději kapra po mlynářsku. Obalit v mouce (možno i s paprikou) a osmažit. Poté pokapat citronem a podávat s bramborovým salátem.

    — Bobr · 23.12.14 · #

Vložit komentář k článku "Kapr ve zlatých šupinách - Vánoční recept":
 
Všechny položky formuláře je nutno vyplnit. Po vyplnění zobrazte "Náhled" pro kontrolu textu. Pak můžete zprávu "Odeslat". Váš e-mail nebude zveřejněn.
 

Rybářství Třeboň a.s.

Producent Třeboňského kapra Rybářství Třeboň a.s. patří mezi nejvýznamnější chovatele sladkovodních ryb nejen v ČR, ale i v celé Evropské unii.

Chráněné zeměpisné označení.

Vánoční recepty


Prohlédněte si na videu vánoční recepty na přípravu tradičních pokrmů z kapra, včetně vánoční rybí polévky.

Doporučujeme

Grilované marinované kapří maso

Marinované kapří maso

Vánoční variace

Variace na smaženého vánočního kapra

Kapr ve zlatých šupinách.

Kapr ve zlatých šupinách - Vánoční recept

Kapří biftek

Biftek z kapra

Kapří hranolky

Kapří hranolky

Partneři

Třeboň a Třeboňsko

Partnerem rybářství Třeboň pro pořádání Rybářských slavností je provozovatel portálu Trebonsko.cz společnost Destinace Třeboňsko o.p.s.


Třeboňský kapr

Rybářství Třeboň a.s. je partnerem rybářského závodu s názvem Třeboňský kapr.


Třeboň carp - English Wittingauer Karpfen - Deutsch Тршебоньский карп  - Pусский Carpe de Trebon - Français Carpa de Trzheboñ (Třeboň)  - Espanol Carpa di regione Třeboň - Italiano Karp Třeboński - Polski

Aktuality

Sportovní rybolov již od 25. března 2016

Sportovní rybolov na rybářských revírech rybnících Hejtman, Staňkovský a Nový Kanclíř letos začíná již v pátek 25. března.

Jarní výlov Opatovického rybníka

U příležitosti výlovu Opatovického rybníka 14. – 17. 3. 2016 bude v Třeboni kapr za akční cenu.

Výlov rybníka Rožmberk 2016

Slavnostní výlov největšího českého rybníka Rožmberk bude 14. – 16. října 2016.

Zobrazit všechny aktuality

Poslední komentáře


Rybářství Třeboň a.s. 2009 © Třeboňský kapr - Zdraví a tradice :: Webdesign ODOEN

Rybářství Třeboň a.s. -  Producent Třeboňského kapraFISH MARKET a.s. - prodejce Třeboňského kapraEvropský rybářský fond -  informace o projektu