Rybí polévka s knedlíčky

Kapří polévka s knedlíčky s vnitřností

Originální recept z bavorské strany Šumavy

K přípravě receptu potřebujeme: 800 g rybích odřezků a vnitřností, jedna větší cibule, sůl, provensálské koření, 150 g kořenové zeleniny, 2 vejce, hrst strouhanky, zelené bylinky, 3 lžíce oleje, 50 g másla

Video k přípravě polévky

Popis přípravy receptu

Rybí ořez zvolna vařte spolu s cibulí a kořenovou zeleninou na silný vývar. Nezapomeňte osolit a přidat divoké koření. Hotový vývar proceďte a vše, co lze z ryb použít, oberte.

Příprava knedlíčků

Obrané maso a syrové vnitřnosti pak rozsekejte na kousky, přidejte vejce, strouhanku, trochu oleje a muškátový květ a část posekaných bylinek. Ze všeho vymíchejte těsto a to nechte více jak deset minut ztužit. Potom namočenýma rukama tvořte kulaté větší knedlíčky a zavářejte je do silného vývaru z ryb. Samozřejmě, že můžete místo knedlíčků vyrobit za pomoci lžic nebo lžiček noky nebo jiné kousky.

Na rendlíku rozpusťte máslo, na něj dejte zapěnit zbylé bylinky, ve kterých by neměl chybět kopr, vlijte do polévky a podávejte s opečeným pečivem.

Rybí polévka s knedlíčky


Komentáře

K - #
30.09.11

Kdysi v hotelu Zlatá hvězda dělali rybí polévku se zázvorovými knedlíčky. Nemáte někdo recept ? Byla to nejlepší polévka z ryby, kterou jsem kdy jedl.

Admin - #
26.09.11

Dobrý den,
Na Váš dotaz nemáme jednoznačnou odpověď, neboť záleží na kuchaři. Některý použije z hlavy jen vývar, jiný do polévky dá vše co z hlavy obere; většina však obere do polévky z hlavy pouze maso z líček.

Eva Nikolaidesová - #
26.09.11

Dobrý den,
mám každoroční problém s tím, co všechno mohu z kapří hlavy použít do polévky. Poradíte, prosím?
Moc děkuji za radu
Eva Nikolaidesová

Ivan Koš - #
2.04.11

Dobrý den,
rád se přidávám k těm, kteří již přede mnou vyslovili chválu a poděkování za instruktážní videa ke zpracování kapra.
Ačkoliv připravuji kapra každoročně na štědrovečerní stůl již léta letoucí, musím konstatovat, že videa i slovní doprovod byl a je pro mne opakovaně inspirací a to si kapra nedáváme jen v době vánoční, ale příležitostně i přes rok, snad s výjimkou letních měsíců, kdy se nám zdá, že kapr nemá tu správnou chuť a je mimořádně tučný.
Rád bych se ale na něco zeptal. Možná jsem v instruktážním videu nepostřehl jestli nějak připravujete – zpracováváte kapří hlavu do polévky.
Já jsem se samozřejmě způsob zpracování naučil od rodičů a od té doby, kdykoliv už sám připravuji kapra, tak z hlavy vždy před vařením odstraňuji oči a žábry.
Otázka tedy zní – je to nutné, není vývar od žáber hořký?
Děkuji za odpověď a přeji hodně úspěchů.
Ivan K.

Saša - #
27.12.10

Zkusila jsem ji, nejdřív nanečisto, pak pro velký úspěch i na štědrý večer. Jenom do knedlíčků jsem při druhém vaření dala máslo místo oleje, líp se mi s nimi pracovalo. A protože jsem měla hodně masa a málo polévky a knedlíčky by se nevešly, oprášila jsem starý recept a jako předkrm jsme ze zbytku měli kapří suflé. A tak jsme doma založili novou tradici.

Viktor - #
23.12.10

Skvělá polévka, kterou jsem dělal loni a letos pro velký úspěch znova. Chutnala i synovi, odpírač všeho co je z ryb. Doporučuji! :-)

Petr - #
12.11.10

Nejlepší rybí polévku dělá paní starostová ve Stříbřeci.

fox - #
27.02.10

Výborná polévka – doporučuji. Mimochodem stránky celkově velmi užitečné a pěkně zpracované a mnoho dobrých rad co se týče přípravy kapra. Dík.

michal - #
23.12.09

tak tohle je vynikající recept, zrovna jsem přemýšlel, jestli rybí polévku letos dělat, ale tuhle musím zkusit… !! díky..!!

Jana - #
17.12.09

Tak tohle je opravdu polévka, kterou bych ráda vyzkoušela. Moc hezké video.

Komentáře

Všechny pole formuláře jsou povinné. Po vyplnění zobrazte "Náhled" pro kontrolu textu. Pak můžete zprávu "Odeslat". Váš e-mail nebude zveřejněn.

Rybářství Třeboň a.s.

Držitelem chráněného zeměpisné označení Evropské unie, které Třeboňský kapr obdržel v roce 2007 je společnost Rybářství Třeboň a.s.

Rybářství Třeboň a.s.

Aktuality

Sportovní rybolov - začátek sezony 1. 3.!

Rekreační rybaření na rybnících Hejtman, Staňkovský, Nový Kanclíř i Táborský začíná 1. března 2024.

21.02.24 / Aktuality

Výlov rybníka Rožmberk 2024

Na rybníku Rožmberk bude opět podzimní slavnostní výlov, a to ve dnech 11. až 13. října 2024.

8.02.24 / Aktuality

Třeboňský kapr v Praze po celý rok

Třeboňského kapra a další sladkovodní ryby z třeboňských rybníků dostanete celoročně i v Praze na Sádkách Lahovice.

10.01.24 / Aktuality

Seznam certifikovaných prodejců

Vánoce 2023 a prodej třeboňského kapra u certifikovaných prodejců; seznam stánkového prodeje vánočního kapra.

12.12.23 / Aktuality

Partneři

Třeboň a Třeboňsko

Partnerem Rybářství Třeboň pro pořádání Rybářských slavností je provozovatel portálu Trebonsko.cz společnost Destinace Třeboňsko o.p.s.

Třeboňský kapr

Rybářství Třeboň a.s. je partnerem rybářského závodu s názvem Třeboňský kapr.

Produkty z Třeboňského kapra

Doporučené recepty