Marinované kapří maso

Grilované marinované kapří maso

Grilování kapra – přírodní marináda

Na přípravu přírodní marinády je potřeba podrtit či spíše pomlít v hmoždíři suché provensálské koření a drcený kmín, máte-li rádi, můžete přidat i sušený kopr a pak vše promíchejte se solí. Tuto bylinkovou sůl pak promíchejte v oleji a marináda je hotová. Není třeba jí připravovat velké množství, protože porce kapra jen lehce potřete nebo namočte v marinádě.

Video s ukázkou grilování kapra za pomoci marinády

Grilování kapra – asijská marináda

Asijskou marinádu připravíte tak, že smícháte v poměru jedna k jedné kvalitní sojovou omáčku a olej, přidejte trochu mleté papriky, taktéž mletého zázvoru, se solí třený česnek a vše šlehejte chvíli metličkou – podle charakteru sojové omáčky případně marinádu přisolte.

Postup grilování rybího masa

Cílem pečení ryby na grilu není její spálení, ale její tepelná úprava. Ta vzhledem k charakteru rybího, v našem případě kapřího masa, může být docela mírná a šetrná.

Ryby vkládejte vždy na horký rošt. Marinované ryby grilujeme na mírném žáru. Nadbytečnou marinádu vždy otřete, aby neukapávala do žářiště. Jakmile kousky ryby uložíte na rošt, nechte je bez dalšího dotyku ležet. Po chvíli se kapr odpeče a půjde s ním manipulovat. Přidejte kousky zeleniny a to vše na mírném, nepřímém žáru.

Po chvíli – pěti minutách – ryby opatrně obraťte a po dopečení podávejte.

Grilování marinovaného kapra i dalších pochoutek.


Komentáře

Vlastík - #
3.09.12

Pan Stupka je borec! Výborná videa s výborným přednesem. Už teď se těším, až si na kaprovi pochutnám…

Komentáře

Všechny pole formuláře jsou povinné. Po vyplnění zobrazte "Náhled" pro kontrolu textu. Pak můžete zprávu "Odeslat". Váš e-mail nebude zveřejněn.

Rybářství Třeboň a.s.

Držitelem chráněného zeměpisné označení Evropské unie, které Třeboňský kapr obdržel v roce 2007 je společnost Rybářství Třeboň a.s.

Rybářství Třeboň a.s.

Aktuality

Pozvánka na podzimní výlovy 2019

Přijeďte se podívat na podzimní výlov jihočeského rybníka. Doporučujeme výlovy rybníků společnosti Rybářství Třeboň a.s.

16.09.19 / Aktuality

Fotografie z Rybářských slavností 2019

Fotografie z Rybářských slavností v Třeboni, konaných 16. – 18. srpna 2019.

6.09.19 / Aktuality

Výlov Rožmberka 2019

Rybník Rožmberk se letos bude lovit od 11. do 13. října 2019.

1.08.19 / Aktuality

Sportovní rybolov 2019 začíná 1. 4.

Rybářská sezona 2019 na Staňkovském, Hejtmanu a Novém Kanclíři začíná již 1. dubna! Prodej pověření zahájen!

20.03.19 / Aktuality

Partneři

Třeboň a Třeboňsko

Partnerem Rybářství Třeboň pro pořádání Rybářských slavností je provozovatel portálu Trebonsko.cz společnost Destinace Třeboňsko o.p.s.

Třeboňský kapr

Rybářství Třeboň a.s. je partnerem rybářského závodu s názvem Třeboňský kapr.

Produkty z Třeboňského kapra

Doporučené recepty