Marinované kapří maso

Grilované marinované kapří maso

Grilování kapra – přírodní marináda

Na přípravu přírodní marinády je potřeba podrtit či spíše pomlít v hmoždíři suché provensálské koření a drcený kmín, máte-li rádi, můžete přidat i sušený kopr a pak vše promíchejte se solí. Tuto bylinkovou sůl pak promíchejte v oleji a marináda je hotová. Není třeba jí připravovat velké množství, protože porce kapra jen lehce potřete nebo namočte v marinádě.

Video s ukázkou grilování kapra za pomoci marinády

Grilování kapra – asijská marináda

Asijskou marinádu připravíte tak, že smícháte v poměru jedna k jedné kvalitní sojovou omáčku a olej, přidejte trochu mleté papriky, taktéž mletého zázvoru, se solí třený česnek a vše šlehejte chvíli metličkou – podle charakteru sojové omáčky případně marinádu přisolte.

Postup grilování rybího masa

Cílem pečení ryby na grilu není její spálení, ale její tepelná úprava. Ta vzhledem k charakteru rybího, v našem případě kapřího masa, může být docela mírná a šetrná.

Ryby vkládejte vždy na horký rošt. Marinované ryby grilujeme na mírném žáru. Nadbytečnou marinádu vždy otřete, aby neukapávala do žářiště. Jakmile kousky ryby uložíte na rošt, nechte je bez dalšího dotyku ležet. Po chvíli se kapr odpeče a půjde s ním manipulovat. Přidejte kousky zeleniny a to vše na mírném, nepřímém žáru.

Po chvíli – pěti minutách – ryby opatrně obraťte a po dopečení podávejte.

Grilování marinovaného kapra i dalších pochoutek.


Komentáře

Vlastík - #
3.09.12

Pan Stupka je borec! Výborná videa s výborným přednesem. Už teď se těším, až si na kaprovi pochutnám…

Komentáře

Všechny pole formuláře jsou povinné. Po vyplnění zobrazte "Náhled" pro kontrolu textu. Pak můžete zprávu "Odeslat". Váš e-mail nebude zveřejněn.

Rybářství Třeboň a.s.

Držitelem chráněného zeměpisné označení Evropské unie, které Třeboňský kapr obdržel v roce 2007 je společnost Rybářství Třeboň a.s.

Rybářství Třeboň a.s.

Aktuality

Pozvánka na Rybářské slavnosti 2018

Od pátku 17. do neděle 19. srpna 2018 se v Třeboni konají 14. Rybářské slavnosti. Jste zváni.

7.08.18 / Aktuality

Sportovní rybolov 2018 - začátek sezony

Rybářská sezona 2018 na Staňkovském, Hejtmanu a Novém Kanclíři začíná již 30. 3.! Prodej pověření zahájen!

21.02.18 / Aktuality

Výlov Rožmberka 2018

Slavnostní výlov Rožmberka bude letos 12. až 14. října 2018.

8.02.18 / Aktuality

Fotografie z výlovu Rožmberka 2017

Fotografie ze slavnostního výlovu rybníka Rožmberk 13. – 15. 10. 2017.

1.01.18 / Aktuality

Partneři

Třeboň a Třeboňsko

Partnerem Rybářství Třeboň pro pořádání Rybářských slavností je provozovatel portálu Trebonsko.cz společnost Destinace Třeboňsko o.p.s.

Třeboňský kapr

Rybářství Třeboň a.s. je partnerem rybářského závodu s názvem Třeboňský kapr.

Produkty z Třeboňského kapra

Doporučené recepty