Pro přípravu pokrmu pro čtyři osoby potřebujeme: 500 g mlíčí a jiker z kapra, sůl.
Na těstíčko 2 vejce, 40 g škrobové moučky, 60 g hladké mouky, 50 ml bílého vína, sůl, sekaná petrželová nať, mletý kmín, mletý zázvor.
Dobře propláchnuté vnitřnosti nechte v sítu okapat. Pak je rozdělte na větší kousky a osolte. Z vajec, škrobu, mouky, vína, soli a koření vyšlehejte těstíčko. Do něho vložte kousky vnitřností a po obalení je vkládejte do rozpáleného oleje a zvolna usmažte. Podávejte se smetanovým či jogurtovým přelivem, salátem a pečivem.
Držitelem chráněného zeměpisné označení Evropské unie, které Třeboňský kapr obdržel v roce 2007 je společnost Rybářství Třeboň a.s.
Rybářství Třeboň a.s.Rybářství Třeboň a. s. oznamuje termín slavnostního výlovu rybníka Rožmberk: 17. – 19. října 2025.
Vánoce 2024 a prodej třeboňského kapra u certifikovaných prodejců; seznam stánkového prodeje vánočního kapra.
Pořiďte si třeboňského kapra na Vánoce 2024 přímo od třeboňských rybářů.
Zaktualizovaný plán podzimních výlovů vybraných třeboňských rybníků na podzim 2024.
Partnerem Rybářství Třeboň pro pořádání Rybářských slavností je provozovatel portálu Trebonsko.cz společnost Destinace Třeboňsko o.p.s.
Grilování Třeboňského kapra, je hlavně v době dovolených a letních pobytů čím dál populárnější.
Poněkud netradiční biftek si připravíte z filetu z kapra. Výška bifteku záleží jen na vašem přání.
Netradiční úpravu kapra na způsob "číny" je opravdovou pochoutkou, kterou by si neměl nechat ujít žádný milovník gastronomie.
Komentáře
Dana - #
Pobavila mě ta výše uvedená velká finanční náročnost. Letos kilo za 400Kč.
REAKCE REDAKCE: Děkujeme za komentář. Máte zřejmě na mysli cenu z komentáře z roku 2018...Miroslav Zástěra - #
Dělal jsem to poprvé a je to opravdu jednoduché a dobré. Bylo to sice bez škrobu který skoro nepoužívám, ale myslím, že to nijak nevadilo. Doporučuji poprvé udělatdle původního receptu a pak možné experimentovat s chutí.
Vladimír Eder - #
Je to výborné, dělám něco podobného, jen to naliju do pekáčku a dělám v troubě. Nahoru trochu kmínu, případně sladké mleté papriky. Je tam jen docela velká finanční náročnost vstupů ( 1kg rybích vnitřností cca 230Kč)
Martin - #
Tento recept jsme zkusili na Štědrý den k snídani a můžeme jej jen doporučit, prostě úžasná záležitost!!!
Komentáře