Pro přípravu pokrmu pro čtyři osoby potřebujeme: 500 g mlíčí a jiker z kapra, sůl.
Na těstíčko 2 vejce, 40 g škrobové moučky, 60 g hladké mouky, 50 ml bílého vína, sůl, sekaná petrželová nať, mletý kmín, mletý zázvor.
Dobře propláchnuté vnitřnosti nechte v sítu okapat. Pak je rozdělte na větší kousky a osolte. Z vajec, škrobu, mouky, vína, soli a koření vyšlehejte těstíčko. Do něho vložte kousky vnitřností a po obalení je vkládejte do rozpáleného oleje a zvolna usmažte. Podávejte se smetanovým či jogurtovým přelivem, salátem a pečivem.
Držitelem chráněného zeměpisné označení Evropské unie, které Třeboňský kapr obdržel v roce 2007 je společnost Rybářství Třeboň a.s.
Rybářství Třeboň a.s.Plán podzimních výlovů vybraných třeboňských rybníků na podzim 2023.
Rozšíření nabídky rekreačního rybaření o dva revíry, kde rybaření probíhá způsobem CHYŤ A PUSŤ.
Prodejna ryb na sádkách v Třeboni bude ve dnech 5. a 6. července 2023 otevřena, a to v době od 9.00 do 12.00 hodin.
Od 1. května 2023 lze rekreačně rybařit i na potrubí pod Ponědrážským rybníkem.
Partnerem Rybářství Třeboň pro pořádání Rybářských slavností je provozovatel portálu Trebonsko.cz společnost Destinace Třeboňsko o.p.s.
Netradiční úpravu kapra na způsob "číny" je opravdovou pochoutkou, kterou by si neměl nechat ujít žádný milovník gastronomie.
Poněkud netradiční biftek si připravíte z filetu z kapra. Výška bifteku záleží jen na vašem přání.
Kapří biftečky jsou ukázkou, jak v krátké době připravit chutné jídlo, s velkým podílem masa Třeboňského kapra.
Komentáře
Miroslav Zástěra - #
Dělal jsem to poprvé a je to opravdu jednoduché a dobré. Bylo to sice bez škrobu který skoro nepoužívám, ale myslím, že to nijak nevadilo. Doporučuji poprvé udělatdle původního receptu a pak možné experimentovat s chutí.
Vladimír Eder - #
Je to výborné, dělám něco podobného, jen to naliju do pekáčku a dělám v troubě. Nahoru trochu kmínu, případně sladké mleté papriky. Je tam jen docela velká finanční náročnost vstupů ( 1kg rybích vnitřností cca 230Kč)
Martin - #
Tento recept jsme zkusili na Štědrý den k snídani a můžeme jej jen doporučit, prostě úžasná záležitost!!!
Komentáře