Pro přípravu pokrmu pro čtyři osoby potřebujeme: 500 g mlíčí a jiker z kapra, sůl.
Na těstíčko 2 vejce, 40 g škrobové moučky, 60 g hladké mouky, 50 ml bílého vína, sůl, sekaná petrželová nať, mletý kmín, mletý zázvor.
Dobře propláchnuté vnitřnosti nechte v sítu okapat. Pak je rozdělte na větší kousky a osolte. Z vajec, škrobu, mouky, vína, soli a koření vyšlehejte těstíčko. Do něho vložte kousky vnitřností a po obalení je vkládejte do rozpáleného oleje a zvolna usmažte. Podávejte se smetanovým či jogurtovým přelivem, salátem a pečivem.
Držitelem chráněného zeměpisné označení Evropské unie, které Třeboňský kapr obdržel v roce 2007 je společnost Rybářství Třeboň a.s.
Rybářství Třeboň a.s.Rybník Rožmberk se letos bude lovit na podzim od 7. do 9. října 2022.
Informace k velikonočnímu prodeji kaprů 2022 na sádkách společnosti Rybářství Třeboň a.s.
Rekreační rybaření na rybnících Hejtman, Staňkovský a Nový Kanclíř začíná již 1. března 2022.
Třeboňského kapra a další sladkovodní ryby z třeboňských rybníků koupíte také v Praze na Sádkách Lahovice. Otevřeno celoročně.
Partnerem Rybářství Třeboň pro pořádání Rybářských slavností je provozovatel portálu Trebonsko.cz společnost Destinace Třeboňsko o.p.s.
Kapří biftečky jsou ukázkou, jak v krátké době připravit chutné jídlo, s velkým podílem masa Třeboňského kapra.
Poněkud netradiční biftek si připravíte z filetu z kapra. Výška bifteku záleží jen na vašem přání.
Grilování Třeboňského kapra, je hlavně v době dovolených a letních pobytů čím dál populárnější.
Komentáře
Miroslav Zástěra - #
Dělal jsem to poprvé a je to opravdu jednoduché a dobré. Bylo to sice bez škrobu který skoro nepoužívám, ale myslím, že to nijak nevadilo. Doporučuji poprvé udělatdle původního receptu a pak možné experimentovat s chutí.
Vladimír Eder - #
Je to výborné, dělám něco podobného, jen to naliju do pekáčku a dělám v troubě. Nahoru trochu kmínu, případně sladké mleté papriky. Je tam jen docela velká finanční náročnost vstupů ( 1kg rybích vnitřností cca 230Kč)
Martin - #
Tento recept jsme zkusili na Štědrý den k snídani a můžeme jej jen doporučit, prostě úžasná záležitost!!!
Komentáře