Pro přípravu pokrmu pro čtyři osoby potřebujeme: 500 g mlíčí a jiker z kapra, sůl.
Na těstíčko 2 vejce, 40 g škrobové moučky, 60 g hladké mouky, 50 ml bílého vína, sůl, sekaná petrželová nať, mletý kmín, mletý zázvor.
Dobře propláchnuté vnitřnosti nechte v sítu okapat. Pak je rozdělte na větší kousky a osolte. Z vajec, škrobu, mouky, vína, soli a koření vyšlehejte těstíčko. Do něho vložte kousky vnitřností a po obalení je vkládejte do rozpáleného oleje a zvolna usmažte. Podávejte se smetanovým či jogurtovým přelivem, salátem a pečivem.
Držitelem chráněného zeměpisné označení Evropské unie, které Třeboňský kapr obdržel v roce 2007 je společnost Rybářství Třeboň a.s.
Rybářství Třeboň a.s.Třeboňského kapra a další sladkovodní ryby z třeboňských rybníků dostanete celoročně i v Praze na Sádkách Lahovice.
Rekreační rybaření na rybnících Hejtman, Staňkovský, Nový Kanclíř i Táborský začíná 1. března 2024.
Na rybníku Rožmberk bude opět podzimní slavnostní výlov, a to ve dnech 11. až 13. října 2024.
Informace k velikonočnímu prodeji kaprů 2024 na sádkách společnosti Rybářství Třeboň a.s.
Partnerem Rybářství Třeboň pro pořádání Rybářských slavností je provozovatel portálu Trebonsko.cz společnost Destinace Třeboňsko o.p.s.
Poněkud netradiční biftek si připravíte z filetu z kapra. Výška bifteku záleží jen na vašem přání.
Grilování Třeboňského kapra, je hlavně v době dovolených a letních pobytů čím dál populárnější.
Kapří biftečky jsou ukázkou, jak v krátké době připravit chutné jídlo, s velkým podílem masa Třeboňského kapra.
Komentáře
Dana - #
Pobavila mě ta výše uvedená velká finanční náročnost. Letos kilo za 400Kč.
REAKCE REDAKCE: Děkujeme za komentář. Máte zřejmě na mysli cenu z komentáře z roku 2018...Miroslav Zástěra - #
Dělal jsem to poprvé a je to opravdu jednoduché a dobré. Bylo to sice bez škrobu který skoro nepoužívám, ale myslím, že to nijak nevadilo. Doporučuji poprvé udělatdle původního receptu a pak možné experimentovat s chutí.
Vladimír Eder - #
Je to výborné, dělám něco podobného, jen to naliju do pekáčku a dělám v troubě. Nahoru trochu kmínu, případně sladké mleté papriky. Je tam jen docela velká finanční náročnost vstupů ( 1kg rybích vnitřností cca 230Kč)
Martin - #
Tento recept jsme zkusili na Štědrý den k snídani a můžeme jej jen doporučit, prostě úžasná záležitost!!!
Komentáře