Pokud byste si chtěli Třeboňského kapra vlastnoručně chytit, můžete využít nabídku sportovního rybolovu na rybnících společnosti Rybářství Třeboň a.s. Pro rybaření na rybnících je určeno několik rybníků, které jsou pravidelně zarybňovány nejen Třeboňským kaprem, ale i dalšími druhy sladkovodních ryb.
Pro lov Třeboňského kapra na Třeboňsku můžete využít tyto rybářské revíry:
Rybaření na rybnících určených ke sportovnímu rybolovu je možné pouze s platným povolením vydaným Rybářstvím Třeboň a.s., které zakoupíte ve vybraných prodejních místech.
Chytání ryb na rybnících Rybářství Třeboň a.s. určených ke sportovnímu rybolovu na Třeboňsku je určené nejen pro organizované rybáře, ale i pro kohokoliv, kdo má chuť si zarybařit. Nemusíte být držiteli rybářského lístku, stačí si jen zakoupit pověření k lovu na udici a zajistit si potřebné náčiní a můžete vyrazit na ryby. Při vlastním rybolovu je samozřejmě nutné dodržovat pravidla daná rybářským řádem jednotlivých rybníků.
Vložte komentář či dotaz. U článku - Sportovní rybolov - zatím není zveřejněn žádný komentář.
Držitelem chráněného zeměpisné označení Evropské unie, které Třeboňský kapr obdržel v roce 2007 je společnost Rybářství Třeboň a.s.
Rybářství Třeboň a.s.Třeboňského kapra a další sladkovodní ryby z třeboňských rybníků koupíte také v Praze na Sádkách Lahovice. Otevřeno celoročně.
Tip na výlet do přírody v Praze, při nichž můžete objevit zajímavá místa a pořídit živého Třeboňského kapra na velikonoční stůl.
Rekreační rybaření na rybnících Hejtman, Staňkovský a Nový Kanclíř začíná 1. dubna 2021.
Vánoce 2020 a stánkový prodej třeboňského kapra u certifikovaných prodejců.
Partnerem Rybářství Třeboň pro pořádání Rybářských slavností je provozovatel portálu Trebonsko.cz společnost Destinace Třeboňsko o.p.s.
Poněkud netradiční biftek si připravíte z filetu z kapra. Výška bifteku záleží jen na vašem přání.
Netradiční úpravu kapra na způsob "číny" je opravdovou pochoutkou, kterou by si neměl nechat ujít žádný milovník gastronomie.
Kapří biftečky jsou ukázkou, jak v krátké době připravit chutné jídlo, s velkým podílem masa Třeboňského kapra.