Proč zařadit Třeboňského kapra do vašeho jídelníčku?
Shrnuli jsme nejpodstatnější důvody, proč zařadit do jídelníčku maso Třeboňského kapra.
Shrnuli jsme nejpodstatnější důvody, proč zařadit do jídelníčku maso Třeboňského kapra.
Třeboňský kapr, stejně jako další sladkovodní ryby, nepochybně patří k potravinám, které prospívají našemu zdraví. Kvalita Třeboňského kapra byla mimo jiné oceněna udělením chráněného zeměpisného označení od Evropské unie v roce 2007.
Z hlediska zdravé výživy představuje maso Třeboňského kapra vyvážený celek s obsahem lehce stravitelných bílkovin a nízkým obsahem tuků. Navíc pravidelná konzumace sladkovodních ryb působí preventivně proti civilizačním chorobám a kardiovaskulárním onemocněním. Díky svým vlastnostem je kapří maso využíváno také pro speciální diety (redukční, při obtížích s trávením apod.).
Vysoký cholesterol je jedním z významných rizikových faktorů, který ohrožuje naše srdce a cévy. Zvýšenou hladinu cholesterolu je možné účinně snižovat správnou životosprávou a vhodnou stravou. Pravidelné zařazení sladkovodních ryb, včetně Třeboňského kapra, do našeho jídelníčku je jedním ze způsobů, jak příznivě ovlivňovat hladinu cholesterolu v našem těle a tím pozitivně působit na své zdraví.
Držitelem chráněného zeměpisné označení Evropské unie, které Třeboňský kapr obdržel v roce 2007 je společnost Rybářství Třeboň a.s.
Rybářství Třeboň a.s.Rybářství Třeboň a. s. oznamuje termín slavnostního výlovu rybníka Rožmberk: 17. – 19. října 2025.
Vánoce 2024 a prodej třeboňského kapra u certifikovaných prodejců; seznam stánkového prodeje vánočního kapra.
Pořiďte si třeboňského kapra na Vánoce 2024 přímo od třeboňských rybářů.
Zaktualizovaný plán podzimních výlovů vybraných třeboňských rybníků na podzim 2024.
Partnerem Rybářství Třeboň pro pořádání Rybářských slavností je provozovatel portálu Trebonsko.cz společnost Destinace Třeboňsko o.p.s.
Poněkud netradiční biftek si připravíte z filetu z kapra. Výška bifteku záleží jen na vašem přání.
Netradiční úpravu kapra na způsob "číny" je opravdovou pochoutkou, kterou by si neměl nechat ujít žádný milovník gastronomie.
Grilování Třeboňského kapra, je hlavně v době dovolených a letních pobytů čím dál populárnější.