Zpracování

Zpracovny ryb

Zpracování Třeboňského kapra je realizováno ve zpracovnách společnosti FISH MARKET a.s. Zkušený personál a technické vybavení zpracoven umožňuje výrobu široké škály kvalitních výrobků z Třeboňského kapra. Kromě výroby opracovaného a různým způsobem naporcovaného kapra (kapr kuchaný, půlky, podkovy, filety) jsou ve zpracovnách vyráběny také rybí polotovary.

Zpracování kapra v prostředí domácí kuchyně

Pokud se rozhodnete nevyužít služeb zpracoven ryb, díky kterým si můžete v obchodní síti zakoupit chlazené kapří filety zbavené i drobných mezisvalových kůstek, je dobré se seznámit s návody na zpracování kapra. Ve videoklipech s návody na přípravu kapra se o své zkušenosti s vámi podělí kuchařský mág Petr Stupka.

Porcování kapra

Po vykuchání následuje porcování kapa. Kapra je možno rozdělit podélně podél páteře na půlky. Pro domácí přípravu porcí je ideální příčné porcování kapra na takzvané podkovy. Odstraněním páteře z podkov získáme hotové porce kapra.

Kapr bez kostí - filetování

Při přípravě filetů z kapra se postupuje poněkud odlišně, než v průmyslových zpracovnách, kde se filet vyřezává z celého kapra, nebo z půlek kapra. Mnohem jednoduší a pro domácí zpracování vhodnější je příprava filetů z podkov.

Skladování kapra

Vykuchaného případně již naporcovaného kapra, kterého si zakoupíte anebo zpracujete sami doma, můteže při dodržování určitých pravidel skladovat i několik dní. Sladkovodní ryby vydrží čerstvé při teplotě 0 °C až 4 °C zhruba čtyři dny.

Stahování z kůže

Stahování z kůže může být prováděno ihned po vykuchání, nebo až po naporcování kapra takzvaným seřezáváním kůže. Pokud si chcete ulehčit práci, doporučujeme druhou možnost.

Usmrcení a očištění kapra

Při zabíjení kapra se předpokládá, že budeme postupovat s co největší ohleduplností, abychom při usmrcování nezpůsobili rybě zbytečné útrapy. Nejdříve je třeba kapra omráčit tupým předmětem …

Kuchání kapra

Kuchání kapra je třeba provádět co možná nejdříve po jeho usmrcení. Kucháním odstraníme z kapra vnitřnosti, které můžeme následně využít k další přípravě pokrmů.

Rybářství Třeboň a.s.

Držitelem chráněného zeměpisné označení Evropské unie, které Třeboňský kapr obdržel v roce 2007 je společnost Rybářství Třeboň a.s.

Rybářství Třeboň a.s.

Aktuality

Prodejny ryb opět s plným sortimentem

Nakupujte čerstvé sladkovodní ryby z podzimních výlovů přímo od rybářů.

před 4 dní / Aktuality

Informace k podzimním výlovům

Informace k výlovům třeboňských rybníků na podzim 2020, které budou bez doprovodných programů.

před 43 dní / Aktuality

Velikonoční prodej Třeboňského kapra

Informace k velikonočnímu prodeji kaprů na sádkách společností Rybářství Třeboň a.s.

před 206 dní / Aktuality

Sportovní rybolov začíná 1. dubna!

Rybářská sezona 2020 na Staňkovském, Hejtmanu a Novém Kanclíři začíná již 1. dubna.

před 220 dní / Aktuality

Partneři

Třeboň a Třeboňsko

Partnerem Rybářství Třeboň pro pořádání Rybářských slavností je provozovatel portálu Trebonsko.cz společnost Destinace Třeboňsko o.p.s.

Třeboňský kapr

Rybářství Třeboň a.s. je partnerem rybářského závodu s názvem Třeboňský kapr.

Produkty z Třeboňského kapra

Doporučené recepty