Třeboňský kapr - zdraví a tradice

Třeboňský kapr » Recepty » Biftek z kapra

Biftek z kapra

Kapří biftek

Originální recept Petra Stupky

Pro přípravu čtyř bifteků potřebujete: 800 g filetů kapra, 120 g prorostlé slaniny, sůl, drcený kmín, pepřové či steakové koření, sádlo nebo olej na pečení, alobal.

Video jak udělat kapří biftek

Popis přípravy kapřího bifteku

Filety z kapra nakrájejte na stejně široké proužky, široké tak, jak chcete mít vysoký „kapří biftek“. Poté je osolte a okořeňte a následně stáčejte tak, že je postavíte na bok a jeden k druhému stlačíte. Kůži přitom vždy stáčejte tak, aby tvořila obloučky kolem nichž je maso kapra, čili byla uvnitř. Když z proužků kapra vytvoříte kulatý „biftek“, obtočte ho plátky slaniny širokými jako maso kapra. Poté si z alobalu připravte proužek stejně vysoký jako biftek a tímto složeným páskem vaše dílo ovažte a následně oba konce stočte pevně k sobě.

Ukázka stočených plátků filet z kapra při přípravě bifteku.

Ukázka stočených plátků filet z kapra při přípravě bifteku.

„Biftek z kapra" pak pečete na rozpáleném tuku z obou stran. Lze využít i grilovací desku či kontaktní gril. Při pečení se proužky masa spečou k sobě.

Na talíři doplňte „biftek“ vinnou, hříbkovou omáčkou, nebo jinou omáčkou, teplou zeleninou, a podobně.

Biftrk na pánvi obalený po obvodu alobalem.

Biftrk na pánvi obalený po obvodu alobalem.

Článek Biftek z kapra vytvořen na základě zkušeností a podkladů kuchařského kouzelníka Petra Stupky.

Výběr článků z rubriky: Recepty

Komentáře

  1. tak to zkusme!

    — hana ryglová · 19.10.09 · #

  2. No zkusím to :-)

    — nikol · 20.04.10 · #

  3. Dobrý den pane Stupko,
    nevěřila jsem vlastním očím, kolik fantazie může jeden člověk vložit do „obyčejného“ vaření. Vaše vaření je skutečně neobyčejné a poskytuje tolik inspirace – děkuji.
    Mám na Vás otázku: Pustila jsem si video o přípravě bifteku z kapra. Jakou přílohu k němu podáváte? Na videu jsem nebyla schopná identifikovat.
    Díky za odpověď, přeju všechno dobré a samé spokojené strávníky.
    Blanka Česenková

    — Blanka Česenková · 19.05.10 · #

  4. Jak nám upřesnil Petr Stupka pod biftekem z Třeboňského kapra je polenta – je to slaná kukuřičná kaše s bylinkami, po uvaření se nechá ztuhnout a pak nařeže a opéká nebo jinak ohřeje. Také se z ní pod biftek vykrajuje do kulata tzv. „sokl“.

    Případné další tipy na recepty Petra Stupky a to nejen na sladkovodní ryby najdete na jeho webu www.ceskykulinar.cz

    — Admin · 26.05.10 · #

  5. Vynikající!!! Koření se nepřipálí, protože je zamotané uvnitř :-).

    — Lenka Červenková · 10.07.10 · #

  6. Dobrý den,
    takto připravený kapr je opravdu výborný. Nikdy by mě nenapadlo ,že takto lze připravit.Píši 1.

    — Drahoš Geier · 8.10.12 · #

Vložit komentář k článku "Biftek z kapra":
 
Všechny položky formuláře je nutno vyplnit. Po vyplnění zobrazte "Náhled" pro kontrolu textu. Pak můžete zprávu "Odeslat". Váš e-mail nebude zveřejněn.
 

Rybářství Třeboň a.s.

Producent Třeboňského kapra Rybářství Třeboň a.s. patří mezi nejvýznamnější chovatele sladkovodních ryb nejen v ČR, ale i v celé Evropské unii.

Chráněné zeměpisné označení.

Vánoční recepty


Prohlédněte si na videu vánoční recepty na přípravu tradičních pokrmů z kapra, včetně vánoční rybí polévky.

Doporučujeme

Grilované marinované kapří maso

Marinované kapří maso

Kapří hranolky

Kapří hranolky

Vánoční variace

Variace na smaženého vánočního kapra

Kapr ve zlatých šupinách.

Kapr ve zlatých šupinách - Vánoční recept

Kapří bramborák

Bramborák z kapřího masa

Partneři

Třeboň a Třeboňsko

Partnerem rybářství Třeboň pro pořádání Rybářských slavností je provozovatel portálu Trebonsko.cz společnost Destinace Třeboňsko o.p.s.


Třeboňský kapr

Rybářství Třeboň a.s. je partnerem rybářského závodu s názvem Třeboňský kapr.


Třeboň carp - English Wittingauer Karpfen - Deutsch Тршебоньский карп  - Pусский Carpe de Trebon - Français Carpa de Trzheboñ (Třeboň)  - Espanol Carpa di regione Třeboň - Italiano Karp Třeboński - Polski

Aktuality

Sportovní rybolov již od 25. března 2016

Sportovní rybolov na rybářských revírech rybnících Hejtman, Staňkovský a Nový Kanclíř letos začíná již v pátek 25. března.

Jarní výlov Opatovického rybníka

U příležitosti výlovu Opatovického rybníka 14. – 17. 3. 2016 bude v Třeboni kapr za akční cenu.

Výlov rybníka Rožmberk 2016

Slavnostní výlov největšího českého rybníka Rožmberk bude 14. – 16. října 2016.

Zobrazit všechny aktuality

Poslední komentáře


Rybářství Třeboň a.s. 2009 © Třeboňský kapr - Zdraví a tradice :: Webdesign ODOEN

Rybářství Třeboň a.s. -  Producent Třeboňského kapraFISH MARKET a.s. - prodejce Třeboňského kapraEvropský rybářský fond -  informace o projektu