Biftek z kapra

Kapří biftek

Originální recept Petra Stupky

Pro přípravu čtyř bifteků potřebujete: 800 g filetů kapra, 120 g prorostlé slaniny, sůl, drcený kmín, pepřové či steakové koření, sádlo nebo olej na pečení, alobal.

Video jak udělat kapří biftek

Popis přípravy kapřího bifteku

Filety z kapra nakrájejte na stejně široké proužky, široké tak, jak chcete mít vysoký „kapří biftek“. Poté je osolte a okořeňte a následně stáčejte tak, že je postavíte na bok a jeden k druhému stlačíte. Kůži přitom vždy stáčejte tak, aby tvořila obloučky kolem nichž je maso kapra, čili byla uvnitř. Když z proužků kapra vytvoříte kulatý „biftek“, obtočte ho plátky slaniny širokými jako maso kapra. Poté si z alobalu připravte proužek stejně vysoký jako biftek a tímto složeným páskem vaše dílo ovažte a následně oba konce stočte pevně k sobě.

Ukázka stočených plátků filet z kapra při přípravě bifteku.

„Biftek z kapra” pak pečete na rozpáleném tuku z obou stran. Lze využít i grilovací desku či kontaktní gril. Při pečení se proužky masa spečou k sobě.

Na talíři doplňte „biftek“ vinnou, hříbkovou omáčkou, nebo jinou omáčkou, teplou zeleninou, a podobně.

Biftek z kapra na pánvičce.


Komentáře

Drahoš Geier - #
8.10.12

Dobrý den,
takto připravený kapr je opravdu výborný. Nikdy by mě nenapadlo ,že takto lze připravit.Píši 1.

Lenka Červenková - #
10.07.10

Vynikající!!! Koření se nepřipálí, protože je zamotané uvnitř :-).

Admin - #
26.05.10

Jak nám upřesnil Petr Stupka pod biftekem z Třeboňského kapra je polenta – je to slaná kukuřičná kaše s bylinkami, po uvaření se nechá ztuhnout a pak nařeže a opéká nebo jinak ohřeje. Také se z ní pod biftek vykrajuje do kulata tzv. „sokl“.

Případné další tipy na recepty Petra Stupky a to nejen na sladkovodní ryby najdete na jeho webu www.ceskykulinar.cz

Blanka Česenková - #
19.05.10

Dobrý den pane Stupko,
nevěřila jsem vlastním očím, kolik fantazie může jeden člověk vložit do „obyčejného“ vaření. Vaše vaření je skutečně neobyčejné a poskytuje tolik inspirace – děkuji.
Mám na Vás otázku: Pustila jsem si video o přípravě bifteku z kapra. Jakou přílohu k němu podáváte? Na videu jsem nebyla schopná identifikovat.
Díky za odpověď, přeju všechno dobré a samé spokojené strávníky.
Blanka Česenková

nikol - #
20.04.10

No zkusím to :-)

hana ryglová - #
19.10.09

tak to zkusme!

Komentáře

Všechny pole formuláře jsou povinné. Po vyplnění zobrazte "Náhled" pro kontrolu textu. Pak můžete zprávu "Odeslat". Váš e-mail nebude zveřejněn.

Rybářství Třeboň a.s.

Držitelem chráněného zeměpisné označení Evropské unie, které Třeboňský kapr obdržel v roce 2007 je společnost Rybářství Třeboň a.s.

Rybářství Třeboň a.s.

Aktuality

Pozvánka na výlovy - podzim 2016

Přijeďte se podívat na podzimní výlov jihočeského rybníka. Doporučujeme výlovy rybníků společnosti Rybářství Třeboň a.s.

15.09.16 / Aktuality

Spouštíme nový vzhled webu

Na tento týden (5. – 9. září) připravujeme spuštění nového webu.

5.09.16 / Aktuality

Pozvánka na Rybářské slavnosti 2016

Zveme na Rybářské slavnosti 2016, které budou v Třeboni od 19. do 21. srpna 2016.

3.08.16 / Aktuality

Sportovní rybolov již od 25. března 2016

Rybolov na rybnících Hejtman, Staňkovský a Nový Kanclíř letos již od pátku 25. března.

7.03.16 / Aktuality

Partneři

Třeboň a Třeboňsko

Partnerem Rybářství Třeboň pro pořádání Rybářských slavností je provozovatel portálu Trebonsko.cz společnost Destinace Třeboňsko o.p.s.

Třeboňský kapr

Rybářství Třeboň a.s. je partnerem rybářského závodu s názvem Třeboňský kapr.

Produkty z Třeboňského kapra

Doporučené recepty