Třeboňský kapr - zdraví a tradice

Třeboňský kapr » Produkty » Filety

Filety

Filetování kapra

Kapří filety, které si získávají stále větší oblibu u zákazníků, patří k velmi kvalitním výrobkům z Třeboňského kapra. Kapří filet připravený ve zpracovnách Skupiny Rybářství Třeboň je velká část svaloviny z trupu kapra zbavená ploutví a velkých kostí včetně páteře. Vlastní filetování, při kterém je seříznuta svalovina z obou stran trupu co nejtěsněji podél žeber a páteře, se provádí ručně nožem.

Prořezávání svalových kůstek

Při zpracování kapřích filet se používá speciální technologie prořezávání svalových kůstek, pomocí které se dosahuje rozrušení kůstek v mase kapra, na pro člověka nerozpoznatelnou velikost. Prořezávání se provádí strojově do takové hloubky, aby filet zůstal soudržný. Rozrušené svalové kůstky se při další tepelné úpravě filetů rozpečou.

Kapří filety se prodávají ve formě chlazených a mražených rybích výrobků.

Filet z kapra připravený ve zpracovně ryb.

Filet s rozrušenými mezisvalovými kůstkami připravený ve zpracovně ryb.

Snadná a rychlá příprava kapřích filetů

Chlazené kapří filety mají široké uplatněni pří přípravě nejrůznějších kapřích specialit. Velkou výhodou je jejich snadná a rychlá kuchyňská úprava. Díky nepřítomnosti kostí se velmi lehce porcují. Z kapřích filetů si můžete snadno připravit například smaženého kapra bez kostí. K oblíbeným kuchyňským úpravám kapřích filetů patří jejich grilování, ke kterému můžete využít i hotové marinované výrobky z Třeboňského kapra, jako například Kapří filet Rožmberk.

Filetů se využívá i k přípravě specialit v rybích restauracích, jako jsou například kapří hranolky. Díky nákupu filetu a našim receptům, by neměl být problém připravit si tuto lahůdku i v domácím prostředí během několika málo minut.

Domácí příprava filetů z podkovy

Vyřezávání filetů z půleného kapra je poměrně náročnou operací, která probíhá v prostředí zpracovny ryb. Pokud si však chcete připravit kapří filet v domácím prostředí, bude pro vás zřejmě výhodnější postup přípravy filetu z kapřích podkov. Postup, jak se u podkovy zbavit žeberních kostí a mezisvalových kůstek, je k dispozici v našich návodech pro zpracování kapra.

Článek Filety vytvořen na základě podkladů Rybářství Třeboň a.s.

Komentář

  1. Prosím o sdělení,kde v Praze mohu zakoupit kapří maso bez kostí a kůže „biftečkové“.
     Děkuji

    — Jiří Procházka · 12.12.10 · #

  2. Dobrý den,

    filety z kapra bez kostí je možno v Praze v průběhu roku objednávat na sádkách v Lahovicích.

    Jednoduchý návod jak zbavit filety kůže je k dispozici videu.

    — Admin · 13.12.10 · #

Vložit komentář k článku "Filety":
 
Všechny položky formuláře je nutno vyplnit. Po vyplnění zobrazte "Náhled" pro kontrolu textu. Pak můžete zprávu "Odeslat". Váš e-mail nebude zveřejněn.
 

Rybářství Třeboň a.s.

Producent Třeboňského kapra Rybářství Třeboň a.s. patří mezi nejvýznamnější chovatele sladkovodních ryb nejen v ČR, ale i v celé Evropské unii.

Chráněné zeměpisné označení.

Soutěž 2014


I v roce 2014 jsme pro návštěvníky našeho webu připravili soutěž pod názvem Třeboňští kapři do kuchyně patří. Hlavní cenou je ubytování v Třeboni zdarma.

Hraj s Třeboňským kaprem.

Doporučujeme

Kapří bramborák

Bramborák z kapřího masa

Vánoční variace

Variace na smaženého vánočního kapra

Grilované marinované kapří maso

Marinované kapří maso

Kapr ve zlatých šupinách.

Kapr ve zlatých šupinách - Vánoční recept

Kapří hranolky

Kapří hranolky

Partneři

Třeboň a Třeboňsko

Partnerem rybářství Třeboň pro pořádání Rybářských slavností je provozovatel portálu Trebonsko.cz společnost Destinace Třeboňsko o.p.s.


Třeboňský kapr

Rybářství Třeboň a.s. je partnerem rybářského závodu s názvem Třeboňský kapr.


Vánoční recepty


Prohlédněte si na videu vánoční recepty na přípravu tradičních pokrmů z kapra, včetně vánoční rybí polévky.

Třeboň carp - English Wittingauer Karpfen - Deutsch Тршебоньский карп  - Pусский Carpe de Trebon - Français Carpa de Trzheboñ (Třeboň)  - Espanol Carpa di regione Třeboň - Italiano Karp Třeboński - Polski

Aktuality

Podzimní výlovy 2014 - úprava termínů

Výlov rybníka Záblatský začíná až 27. 10. a výlov Krčína 13. 11. 2014.

Výlovy - podzim 2014

Přijeďte se podívat na podzimní výlov jihočeského rybníka. Doporučujeme termíny výlovů Rybářství Třeboň a.s., které jsou určeny k návštěvě veřejnosti.

10. Rybářské slavnosti v Třeboni

Pozvánka do Třeboně ve dnech 22. – 24. srpna na Rybářské slavností 2014.

Zobrazit všechny aktuality

Poslední komentáře


Rybářství Třeboň a.s. 2009 © Třeboňský kapr - Zdraví a tradice :: Webdesign ODOEN

Rybářství Třeboň a.s. -  Producent Třeboňského kapraFISH MARKET a.s. - prodejce Třeboňského kapraEvropský rybářský fond -  informace o projektu