Třeboňský kapr - zdraví a tradice

Třeboňský kapr » Zpracování

Zpracování

Zpracovna ryb Třeboň

Zpracovny ryb

Zpracování Třeboňského kapra je realizováno ve zpracovnách společnosti FISH MARKET a.s. Zkušený personál a technické vybavení zpracoven umožňuje výrobu široké škály kvalitních výrobků z Třeboňského kapra. Kromě výroby opracovaného a různým způsobem naporcovaného kapra (kapr kuchaný, půlky, podkovy, filety) jsou ve zpracovnách vyráběny také rybí polotovary.

Přečíst celý článek Zpracovny ryb.


Kuchání kapra

Zpracování kapra v prostředí domácí kuchyně

Pokud se rozhodnete nevyužít služeb zpracoven ryb, díky kterým si můžete v obchodní síti zakoupit chlazené kapří filety zbavené i drobných mezisvalových kůstek, je dobré se seznámit s návody na zpracování kapra. Ve videoklipech s návody na přípravu kapra se o své zkušenosti s vámi podělí kuchařský mág Petr Stupka.

Přečíst celý článek Zpracování kapra v prostředí domácí kuchyně.


Porcování kapra.

Porcování kapra

Po vykuchání následuje porcování kapa. Kapra je možno rozdělit podélně podél páteře na půlky. Pro domácí přípravu porcí je ideální příčné porcování kapra na takzvané podkovy. Odstraněním páteře z podkov získáme hotové porce kapra.

Přečíst celý článek Porcování kapra.


Filetování kapra

Kapr bez kostí - filetování

Při přípravě filetů z kapra se postupuje poněkud odlišně, než v průmyslových zpracovnách, kde se filet vyřezává z celého kapra, nebo z půlek kapra. Mnohem jednoduší a pro domácí zpracování vhodnější je příprava filetů z podkov.

Přečíst celý článek Kapr bez kostí - filetování.


Skladování kapra

Vykuchaného případně již naporcovaného kapra, kterého si zakoupíte anebo zpracujete sami doma, můteže při dodržování určitých pravidel skladovat i několik dní. Sladkovodní ryby vydrží čerstvé při teplotě 0 °C až 4 °C zhruba čtyři dny.

Přečíst celý článek Skladování kapra.


Odstarnění kůže z kapra.

Stahování z kůže

Stahování z kůže může být prováděno ihned po vykuchání, nebo až po naporcování kapra takzvaným seřezáváním kůže. Pokud si chcete ulehčit práci, doporučujeme druhou možnost.

Přečíst celý článek Stahování z kůže.


Zabití kapra.

Usmrcení a očištění kapra

Při zabíjení kapra se předpokládá, že budeme postupovat s co největší ohleduplností, abychom při usmrcování nezpůsobili rybě zbytečné útrapy. Nejdříve je třeba kapra omráčit tupým předmětem …

Přečíst celý článek Usmrcení a očištění kapra.


Odšupení kapra

Odšupení kapra

Šupiny kapra je možno odstraňovat škrabkou, ručně nebo pomocí takzvaného podřezání šupin kapra.

Přečíst celý článek Odšupení kapra.


Kuchání kapra

Kuchání kapra

Kuchání kapra je třeba provádět co možná nejdříve po jeho usmrcení. Kucháním odstraníme z kapra vnitřnosti, které můžeme následně využít k další přípravě pokrmů.

Přečíst celý článek Kuchání kapra.


Rybářství Třeboň a.s.

Producent Třeboňského kapra Rybářství Třeboň a.s. patří mezi nejvýznamnější chovatele sladkovodních ryb nejen v ČR, ale i v celé Evropské unii.

Chráněné zeměpisné označení.

Vánoční recepty


Prohlédněte si na videu vánoční recepty na přípravu tradičních pokrmů z kapra, včetně vánoční rybí polévky.

Doporučujeme

Kapří biftek

Biftek z kapra

Vánoční variace

Variace na smaženého vánočního kapra

Kapří bramborák

Bramborák z kapřího masa

Grilované marinované kapří maso

Marinované kapří maso

Kapří hranolky

Kapří hranolky

Partneři

Třeboň a Třeboňsko

Partnerem rybářství Třeboň pro pořádání Rybářských slavností je provozovatel portálu Trebonsko.cz společnost Destinace Třeboňsko o.p.s.


Třeboňský kapr

Rybářství Třeboň a.s. je partnerem rybářského závodu s názvem Třeboňský kapr.


Třeboň carp - English Wittingauer Karpfen - Deutsch Тршебоньский карп  - Pусский Carpe de Trebon - Français Carpa de Trzheboñ (Třeboň)  - Espanol Carpa di regione Třeboň - Italiano Karp Třeboński - Polski

Aktuality

Sportovní rybolov již od 25. března 2016

Sportovní rybolov na rybářských revírech rybnících Hejtman, Staňkovský a Nový Kanclíř letos začíná již v pátek 25. března.

Jarní výlov Opatovického rybníka

U příležitosti výlovu Opatovického rybníka 14. – 17. 3. 2016 bude v Třeboni kapr za akční cenu.

Výlov rybníka Rožmberk 2016

Slavnostní výlov největšího českého rybníka Rožmberk bude 14. – 16. října 2016.

Zobrazit všechny aktuality

Poslední komentáře


Rybářství Třeboň a.s. 2009 © Třeboňský kapr - Zdraví a tradice :: Webdesign ODOEN

Rybářství Třeboň a.s. -  Producent Třeboňského kapraFISH MARKET a.s. - prodejce Třeboňského kapraEvropský rybářský fond -  informace o projektu