Zpracování

Zpracovny ryb

Zpracování Třeboňského kapra je realizováno ve zpracovnách společnosti FISH MARKET a.s. Zkušený personál a technické vybavení zpracoven umožňuje výrobu široké škály kvalitních výrobků z Třeboňského kapra. Kromě výroby opracovaného a různým způsobem naporcovaného kapra (kapr kuchaný, půlky, podkovy, filety) jsou ve zpracovnách vyráběny také rybí polotovary.

Zpracování kapra v prostředí domácí kuchyně

Pokud se rozhodnete nevyužít služeb zpracoven ryb, díky kterým si můžete v obchodní síti zakoupit chlazené kapří filety zbavené i drobných mezisvalových kůstek, je dobré se seznámit s návody na zpracování kapra. Ve videoklipech s návody na přípravu kapra se o své zkušenosti s vámi podělí kuchařský mág Petr Stupka.

Porcování kapra

Po vykuchání následuje porcování kapa. Kapra je možno rozdělit podélně podél páteře na půlky. Pro domácí přípravu porcí je ideální příčné porcování kapra na takzvané podkovy. Odstraněním páteře z podkov získáme hotové porce kapra.

Kapr bez kostí - filetování

Při přípravě filetů z kapra se postupuje poněkud odlišně, než v průmyslových zpracovnách, kde se filet vyřezává z celého kapra, nebo z půlek kapra. Mnohem jednoduší a pro domácí zpracování vhodnější je příprava filetů z podkov.

Skladování kapra

Vykuchaného případně již naporcovaného kapra, kterého si zakoupíte anebo zpracujete sami doma, můteže při dodržování určitých pravidel skladovat i několik dní. Sladkovodní ryby vydrží čerstvé při teplotě 0 °C až 4 °C zhruba čtyři dny.

Stahování z kůže

Stahování z kůže může být prováděno ihned po vykuchání, nebo až po naporcování kapra takzvaným seřezáváním kůže. Pokud si chcete ulehčit práci, doporučujeme druhou možnost.

Kuchání kapra

Kuchání kapra je třeba provádět co možná nejdříve po jeho usmrcení. Kucháním odstraníme z kapra vnitřnosti, které můžeme následně využít k další přípravě pokrmů.

Rybářství Třeboň a.s.

Držitelem chráněného zeměpisné označení Evropské unie, které Třeboňský kapr obdržel v roce 2007 je společnost Rybářství Třeboň a.s.

Rybářství Třeboň a.s.

Aktuality

Fotografie z výlovu Světa 2016

Fotografie z podzimního výlovu Světa v listopadu 2016.

11 dní zpět / Aktuality

Výlov Rožmberka 2016 - fotoalbum

Fotografie ze slavnostního výlovu rybníka Rožmberk, který se konal ve dnech 14. až 16. 10. 2016.

46 dní zpět / Aktuality

Nábor brigádníků pro vánoční prodej kaprů

Největší certifikovaný prodejce Třeboňského kapra hledá brigádníky pro prodej kaprů na Vánoce 2016.

62 dní zpět / Aktuality

Slavnostní výlov Rožmberka 2016

Ve dnech 14. až 16. 10. 2016 zve Rybářství Třeboň na slavnostní výlov rybníka Rožmberk.

67 dní zpět / Aktuality

Partneři

Třeboň a Třeboňsko

Partnerem Rybářství Třeboň pro pořádání Rybářských slavností je provozovatel portálu Trebonsko.cz společnost Destinace Třeboňsko o.p.s.

Třeboňský kapr

Rybářství Třeboň a.s. je partnerem rybářského závodu s názvem Třeboňský kapr.

Produkty z Třeboňského kapra

Doporučené recepty