Na přípravu biftečků potřebujete mít polotovar Kapří, mléko nebo smetanu na zředění, sýr, mražený listový špenát, pepřové nebo steakové koření a trochu soli. Můžete použít i bylinkovou sůl. Dále potřebujete olej na upečení.
Základní hmotu vložte do misky, nařeďte mlékem nebo smetanou, přidejte nastrouhaný sýr a překrájený špenát. Pokud použijete čerstvé listy, nejprve je spařte. Dále přidejte koření a případně trochu soli, ale vždy počítejte s tím, že základní výrobek je mírně osolený. Vše promíchejte na stejnorodou hmotu. Z ní pak za pomoci namočených rukou tvořte stejné kuličky a ty pak roztlačené pečte na pánvi z obou stran. Vzhledem k charakteru výrobku Kapří stačí jenom poměrně krátká doba přípravy.
Další recepty a návody Petra Stupky pro přípravu pochoutek z polotovaru Kapří jsou k nahlédnutí na www.kapri-maso.cz.
Vložte komentář či dotaz. U článku - Kapří biftečky - zatím není zveřejněn žádný komentář.
Držitelem chráněného zeměpisné označení Evropské unie, které Třeboňský kapr obdržel v roce 2007 je společnost Rybářství Třeboň a.s.
Rybářství Třeboň a.s.Od května 2025 je spuštěna on-line rezervace povolenek na rybářské revíry společnosti Rybářství Třeboň a.s.
Rybářství Třeboň nabízí exkluzivní týdenní sportovní rybolov na rybníce Staňkovský. V ceně je přístřeší v rybářské chatě i povolení pro 2 osobní automobily.
Rekreační rybaření na rybnících Hejtman, Staňkovský, Nový Kanclíř i Táborský začíná 1. března 2025.
Rybářství Třeboň a. s. oznamuje termín slavnostního výlovu rybníka Rožmberk: 17. – 19. října 2025.
Partnerem Rybářství Třeboň pro pořádání Rybářských slavností je provozovatel portálu Trebonsko.cz společnost Destinace Třeboňsko o.p.s.
Netradiční úpravu kapra na způsob "číny" je opravdovou pochoutkou, kterou by si neměl nechat ujít žádný milovník gastronomie.
Poněkud netradiční biftek si připravíte z filetu z kapra. Výška bifteku záleží jen na vašem přání.
Kapří biftečky jsou ukázkou, jak v krátké době připravit chutné jídlo, s velkým podílem masa Třeboňského kapra.