Do nabídky výrobků z Třeboňského kapra patří samostatné kapří hlavy. Kapří hlavy vznikají jako vedlejší produkt při zpracování jiných výrobků z kapra (například kapří půlky, podkovy, filety). Tento výrobek se hodí k přípravě rybího vývaru. V nabídce jsou kapří hlavy jako chlazený nebo mražený rybí výrobek.
Vyzkoušejte recept na přípravu polévky z kapra.
Držitelem chráněného zeměpisné označení Evropské unie, které Třeboňský kapr obdržel v roce 2007 je společnost Rybářství Třeboň a.s.
Rybářství Třeboň a.s.Od 1. května 2023 lze rekreačně rybařit i na potrubí pod Ponědrážským rybníkem.
Rekreační rybaření na rybnících Hejtman, Staňkovský, Nový Kanclíř i Táborský začíná 1. března 2023.
Rybník Rožmberk se letos bude lovit na podzim od 13. do 15. října 2023.
Třeboňského kapra a další sladkovodní ryby z třeboňských rybníků dostanete v Praze na Sádkách Lahovice. Otevřeno celoročně.
Partnerem Rybářství Třeboň pro pořádání Rybářských slavností je provozovatel portálu Trebonsko.cz společnost Destinace Třeboňsko o.p.s.
Kapří biftečky jsou ukázkou, jak v krátké době připravit chutné jídlo, s velkým podílem masa Třeboňského kapra.
Netradiční úpravu kapra na způsob "číny" je opravdovou pochoutkou, kterou by si neměl nechat ujít žádný milovník gastronomie.
Grilování Třeboňského kapra, je hlavně v době dovolených a letních pobytů čím dál populárnější.
Komentáře
Michal - #
hlava by se měla spařit vroucí vodou a zbavit tmavé kluzké vrstvy setřením :)
Zoran - #
Pepíku, jaký sliz ?? Hlavu omyj studenou vodou a šup s ní do hrnce.
Pepa - #
Dobrý den, chci se zeptat jestli se při přípravě rybích hlav (u rybí polévky) zbavují hlavy slizu, případně jak. Děkuji
Komentář