Kapr ve formě chlazené čerstvé ryby si získává u zákazníků stále větší oblibu. V nabídce chlazených výrobků z Třeboňského kapra najdete například kuchaného kapra, kapří filety, půlky či podkovy. Velkou výhodou těchto produktů je zachování vysoké kvality čerstvého kapřího masa a zároveň možnost rychlé kuchyňské úpravy.
Oproti nákupu živého kapra zde zcela odpadá časově a pro některé i technicky náročné zpracování živé ryby. Z chlazeného Třeboňského kapra můžete připravit specialitu z čerstvého kapřího masa během 30 minut.
Chlazený Třeboňský kapr je produkt, který si zachovává všechny kvality čerstvé ryby. Postup výroby spočívá nejprve v odborném zabití, očištění a vykuchání kapra. Vykuchaný kapr anebo dále zpracovaný kapr (trup, filety, půlky, podkovy) se pak podchladí na teplotu 0 °C. Jako konečný produkt je chlazený kapr nabízen ve formě volně ložené, vakuované anebo marinované ryby. Pro rychlou kuchyňskou přípravu se výborně hodí například chlazené kapří filety.
Rybí maso v porovnání s ostatními druhy mas se rychleji kazí, a proto jsou i náročnější podmínky pro jeho skladování. Ideální teplota pro skladování chlazených sladkovodních ryb je v rozmezí -1 až 5 °C. Při dodržování tohoto teplotního rozmezí vydrží ryba čerstvá zhruba 4 dny od doby své výroby. Kvalitu kapřího masa zhoršují jak teploty nižší než – 1 °C, kdy dochází k nežádoucímu zmrazování rybí svaloviny, tak i teploty nad 5 °C, kdy se začínají množit škodlivé mikroorganismy.
Informace, kde je možné zakoupit výrobky z Třeboňského kapra včetně mapy, najdete v článku Prodejní místa. V Praze můžete k nákupu chlazených ryb z produkce Rybářství Třeboň a.s. využít službu rozvozu čerstvých ryb, kterou zajišťují sádky Lahovice.
Více informací – prodej a rozvoz čerstvých ryb po Praze
Držitelem chráněného zeměpisné označení Evropské unie, které Třeboňský kapr obdržel v roce 2007 je společnost Rybářství Třeboň a.s.
Rybářství Třeboň a.s.Zaktualizovaný plán podzimních výlovů vybraných třeboňských rybníků na podzim 2024.
Rybářství Třeboň a. s. 17. 9. 2024 vydalo tiskovou zprávu o zrušení slavnostního výlovu rybníka Rožmberk 2024.
Třeboňského kapra a další sladkovodní ryby z třeboňských rybníků dostanete celoročně i v Praze na Sádkách Lahovice.
Rekreační rybaření na rybnících Hejtman, Staňkovský, Nový Kanclíř i Táborský začíná 1. března 2024.
Partnerem Rybářství Třeboň pro pořádání Rybářských slavností je provozovatel portálu Trebonsko.cz společnost Destinace Třeboňsko o.p.s.
Grilování Třeboňského kapra, je hlavně v době dovolených a letních pobytů čím dál populárnější.
Netradiční úpravu kapra na způsob "číny" je opravdovou pochoutkou, kterou by si neměl nechat ujít žádný milovník gastronomie.
Poněkud netradiční biftek si připravíte z filetu z kapra. Výška bifteku záleží jen na vašem přání.
Komentáře
Admin - #
Dobrý den, děkujeme za informaci. Je evidentní, že k Vámi popisovaným situacím by nemělo docházet. Věc se má tak, že na stánku byli prodáváni Třeboňští kapři, ale nikoli našimi zaměstnanci. Společnost FISH MARKET a.s. provádí velkoobchodní prodej, tudíž kapry stánkovým prodejcům dodává, ale samotný prodej je již záležitostí samotných prodejců.
Václav Tobiáš - #
Všechny co nejsrdečněji zdravím v tomto mrazivém, ale krásném předvánočním čase. Nevím, jestli jsem na správném místě, ale nechce se mi hledat, zda nemáte uvedenou jinou e-mail adresu. Nechce už proto, že můj dotaz příliš nezapadá do vánoční nálady.
Jsem z Kladna a před zdejším OD Kaufland, kde nejčasněji nakupuji vánoční kapry, 2 ks, jsem se zastavil u stánku s kapry, kde bylo uvedeno, že zde prodává Rybářství a kde byla uvedena internetová adresa www.rybarstvi.cz . Prohlédl jsem si letošní ceny a již projevil zájem o hlavu kapra a vnitřnosti, abych měl lepší polévku. Cena 40 Kč, která byla deklarovaná za „Hlava a vnitřnosti“ mi vyhovovala. Jaké ale bylo moje překvapení, když jsem nákup dal do tašky, že obsluha po mě chtěla 70 Kč. Vysvětlení, že cenovka je chybná, mě neuspokojila, ale abych si ještě více nekazil vánoční náladu, odešel jsem s nákupem za tuto cenu, ale prohlásil jsem, že by bylo dobré sem poslat obchodní inspekci.
Obdivuji práci personálu, že musi prodávat a pracovat v takovéto zimě, ale předpokládám, že v ceně je jaksi i toto zakalkulováno. Nechci předjímat, proč došlo k této disproporci, ale důrazně protestuji a s těmito metodami nesouhlasím.
Děkuji, že jste dočetli až k tomuto konci.
Přeji všem „Slunce nejen v duši.“
Václav Tobiáš, Kladno
Admin - #
Dobrý den, na prodejním místě na sádkách Lahovice se maloobchodní objednávky v předvánočním období nepřijímají, nicméně je teoreticky možné si nechat vyrobit filety přímo na místě od zkušeného prodejního perzonálu.
JUDr. Štěpánka Šilhánková - #
Chtěla bych si objednat k osobnímu odběru v Lahovicích / pošlu pro to manžela/ dne 22. nebo 23. prosince chlazené kapří filety – tolik, aby bohatě stačily k přípravě kapra na černo a ještě také smaženého kapra pro sedm hladových lidí.
Také ještě suroviny k přípravě kapří polévky – hlavu a vnitřnosti
Prosím potvrďte mi co nejdříve objednávku a sdělte cenu objednaného zboží.
Předem děkuji, s pozdravem
Štěpánka Š.
Komentář