Výrobky z kapra

Podkovy kapra

Oproti nákupu živé ryby je hlavní výhodou výrobků z ryb časová nenáročnost při jejich následné kuchyňské přípravě. Navíc při využití opracované ryby nevzniká velké množství nevyužitelného odpadu. Z hlediska kvality jsou nejhodnotnější výrobky z chlazených čerstvých ryb. Kvalitní maso Třeboňského kapra je zpracováváno na různé druhy chlazených, mražených a uzených výrobků z ryb, případně na rybí polotovary.

Zpracování Třeboňského kapra

K základním operacím při zpracování kapra patří odborné usmrcení ryby, odšupení a vyvrhnutí vnitřností. Kuchaný kapr může být konečným produktem, nebo se provádí další operace, jako odříznutí ploutví a hlavy – trup kapra. Kapr zbavený hlavy a ploutví se půlením dělí na tzv. půlky, nebo příčným krájením na podkovy. V sortimentu výrobků jsou i kapří hlavy a vnitřnosti.

K nejvyšší formě zpracování kapra patří filetování, což je seříznutí podstatné části svaloviny kapra. U kapřích filet se navíc provádí strojové prořezávání mezisvalových kůstek.

K dalším způsobům zpracování kapřího masa je výroba rybích polotovarů. Kapří je polotovar z drceného kapřího masa, který vám výrazně ušetří čas při přípravě pokrmů z ryb.

Při výrobě veškerých výrobků z Třeboňského kapra jsou dodržovány přísné hygienické normy. Zpracování probíhá ve zpracovnách ryb společnosti FISH MARKET a.s.

Způsoby prodeje výrobků z kapra

Opracovaný kapr (kuchaný, půlky, podkovy, filety) je prodáván ve formě chlazené nebo mražené ryby. Chlazené výrobky jsou volně ložené na ledu nebo vakuově balené. Kapří podkovy se dále zpracovávají na uzeného kapra.

Vložte nový kometář

Vložte komentář či dotaz. U článku - Výrobky z kapra - zatím není zveřejněn žádný komentář.

Komentář

Všechny pole formuláře jsou povinné. Po vyplnění zobrazte "Náhled" pro kontrolu textu. Pak můžete zprávu "Odeslat". Váš e-mail nebude zveřejněn.

Rybářství Třeboň a.s.

Držitelem chráněného zeměpisné označení Evropské unie, které Třeboňský kapr obdržel v roce 2007 je společnost Rybářství Třeboň a.s.

Rybářství Třeboň a.s.

Aktuality

Informace k podzimním výlovům

Plán podzimních výlovů vybraných třeboňských rybníků na podzim 2023.

18.09.23 / Aktuality

Chyť a pusť

Rozšíření nabídky rekreačního rybaření o dva revíry, kde rybaření probíhá způsobem CHYŤ A PUSŤ.

7.07.23 / Aktuality

Prodej ryb 5. a 6. července

Prodejna ryb na sádkách v Třeboni bude ve dnech 5. a 6. července 2023 otevřena, a to v době od 9.00 do 12.00 hodin.

4.06.23 / Aktuality

Sportovní rybolov na Potrubí pod Ponědrážským rybníkem

Od 1. května 2023 lze rekreačně rybařit i na potrubí pod Ponědrážským rybníkem.

5.05.23 / Aktuality

Partneři

Třeboň a Třeboňsko

Partnerem Rybářství Třeboň pro pořádání Rybářských slavností je provozovatel portálu Trebonsko.cz společnost Destinace Třeboňsko o.p.s.

Třeboňský kapr

Rybářství Třeboň a.s. je partnerem rybářského závodu s názvem Třeboňský kapr.

Produkty z Třeboňského kapra

Doporučené recepty