Uzený kapr

Uzené výrobky

Maso Třeboňského kapra můžete ochutnat i ve formě uzené ryby. Na trh je dodáván v podobě uzených podkov. Na speciální přání například cateringových společností je možné připravit také uzené kapří filety. Uzený kapr se výborně hodí pro přípravu lahůdek studené kuchyně.

Postup výroby

Při výrobě uzených výrobků z Třeboňského kapra se používá technologie uzení teplým kouřem. Vlastní proces má tři fáze (sušení, uzení a zabarvování). Během třetí fáze je nutné v jádře ryby dosáhnout teploty 72 °C po dobu nejméně 10 minut, aby došlo k zneškodnění bakterií. Po vyuzení se kapří maso nechává volně vychladnout. Uzené výrobky se prodávají buď volně ložené anebo vakuově balené.

Doba trvanlivosti a skladování uzeného kapra

Volně ložené uzené výrobky z Třeboňského kapra je možno skladovat po dobu až 10 dní při teplotě 1 – 8 °C. Vakuované výrobky mají trvanlivost o něco delší (14 dní). Skladují se při teplotě 0 – 4 °C. U konkrétního výrobku však vždy vycházejte z údajů, které jsou uvedeny na obale.

Využití uzeného kapra

Uzeného kapra můžete využít k přípravě mnoha specialit studené kuchyně, hodí se například na menu v rámci recepcí a rautů či k přípravě předkrmů. Uzeného kapra je možné upravovat i tepelně, nejjednodušším způsobem je ohřátí v mikrovlnné troubě.

Vložte nový kometář

Vložte komentář či dotaz. U článku - Uzený kapr - zatím není zveřejněn žádný komentář.

Komentář

Všechny pole formuláře jsou povinné. Po vyplnění zobrazte "Náhled" pro kontrolu textu. Pak můžete zprávu "Odeslat". Váš e-mail nebude zveřejněn.

Rybářství Třeboň a.s.

Držitelem chráněného zeměpisné označení Evropské unie, které Třeboňský kapr obdržel v roce 2007 je společnost Rybářství Třeboň a.s.

Rybářství Třeboň a.s.

Aktuality

Pozvánka na podzimní výlovy 2019

Přijeďte se podívat na podzimní výlov jihočeského rybníka. Doporučujeme výlovy rybníků společnosti Rybářství Třeboň a.s.

16.09.19 / Aktuality

Fotografie z Rybářských slavností 2019

Fotografie z Rybářských slavností v Třeboni, konaných 16. – 18. srpna 2019.

6.09.19 / Aktuality

Výlov Rožmberka 2019

Rybník Rožmberk se letos bude lovit od 11. do 13. října 2019.

1.08.19 / Aktuality

Sportovní rybolov 2019 začíná 1. 4.

Rybářská sezona 2019 na Staňkovském, Hejtmanu a Novém Kanclíři začíná již 1. dubna! Prodej pověření zahájen!

20.03.19 / Aktuality

Partneři

Třeboň a Třeboňsko

Partnerem Rybářství Třeboň pro pořádání Rybářských slavností je provozovatel portálu Trebonsko.cz společnost Destinace Třeboňsko o.p.s.

Třeboňský kapr

Rybářství Třeboň a.s. je partnerem rybářského závodu s názvem Třeboňský kapr.

Produkty z Třeboňského kapra

Doporučené recepty