Do nabídky produktů z Třeboňského kapra patří tzv. půlky. Vznikají podélným rozdělením vykuchaného kapra, který je zbavený šupin, ploutví a hlavy. Vlastní půlení kapra se provádí podélným řezem přibližně středem páteře. Půlený Třeboňský kapr se prodává ve formě chlazené ryby anebo mražené ryby.
Výhodou na půlky opracovaného kapra je jeho snadná a rychlá kuchyňská příprava. Kapří půlky velmi snadno rozdělíte na jednotlivé porce. Výrobek se hodí pro přípravu smaženého či pečeného kapra a dalších kapřích specialit.
Vložte komentář či dotaz. U článku - Půlky z Třeboňského kapra - zatím není zveřejněn žádný komentář.
Držitelem chráněného zeměpisné označení Evropské unie, které Třeboňský kapr obdržel v roce 2007 je společnost Rybářství Třeboň a.s.
Rybářství Třeboň a.s.Rybník Rožmberk se letos bude lovit na podzim od 7. do 9. října 2022.
Informace k velikonočnímu prodeji kaprů 2022 na sádkách společnosti Rybářství Třeboň a.s.
Rekreační rybaření na rybnících Hejtman, Staňkovský a Nový Kanclíř začíná již 1. března 2022.
Třeboňského kapra a další sladkovodní ryby z třeboňských rybníků koupíte také v Praze na Sádkách Lahovice. Otevřeno celoročně.
Partnerem Rybářství Třeboň pro pořádání Rybářských slavností je provozovatel portálu Trebonsko.cz společnost Destinace Třeboňsko o.p.s.
Netradiční úpravu kapra na způsob "číny" je opravdovou pochoutkou, kterou by si neměl nechat ujít žádný milovník gastronomie.
Grilování Třeboňského kapra, je hlavně v době dovolených a letních pobytů čím dál populárnější.
Kapří biftečky jsou ukázkou, jak v krátké době připravit chutné jídlo, s velkým podílem masa Třeboňského kapra.