Do nabídky produktů z Třeboňského kapra patří tzv. půlky. Vznikají podélným rozdělením vykuchaného kapra, který je zbavený šupin, ploutví a hlavy. Vlastní půlení kapra se provádí podélným řezem přibližně středem páteře. Půlený Třeboňský kapr se prodává ve formě chlazené ryby anebo mražené ryby.
Výhodou na půlky opracovaného kapra je jeho snadná a rychlá kuchyňská příprava. Kapří půlky velmi snadno rozdělíte na jednotlivé porce. Výrobek se hodí pro přípravu smaženého či pečeného kapra a dalších kapřích specialit.
Vložte komentář či dotaz. U článku - Půlky z Třeboňského kapra - zatím není zveřejněn žádný komentář.
Držitelem chráněného zeměpisné označení Evropské unie, které Třeboňský kapr obdržel v roce 2007 je společnost Rybářství Třeboň a.s.
Rybářství Třeboň a.s.Plán podzimních výlovů vybraných třeboňských rybníků na podzim 2023.
Rozšíření nabídky rekreačního rybaření o dva revíry, kde rybaření probíhá způsobem CHYŤ A PUSŤ.
Prodejna ryb na sádkách v Třeboni bude ve dnech 5. a 6. července 2023 otevřena, a to v době od 9.00 do 12.00 hodin.
Od 1. května 2023 lze rekreačně rybařit i na potrubí pod Ponědrážským rybníkem.
Partnerem Rybářství Třeboň pro pořádání Rybářských slavností je provozovatel portálu Trebonsko.cz společnost Destinace Třeboňsko o.p.s.
Netradiční úpravu kapra na způsob "číny" je opravdovou pochoutkou, kterou by si neměl nechat ujít žádný milovník gastronomie.
Poněkud netradiční biftek si připravíte z filetu z kapra. Výška bifteku záleží jen na vašem přání.
Kapří biftečky jsou ukázkou, jak v krátké době připravit chutné jídlo, s velkým podílem masa Třeboňského kapra.