Mražený kapr

Podkovy kapra

Do široké nabídky mražených výrobků z Třeboňského kapra patří kapr kuchaný, půlený, podkovy či filety. Hlavní výhodou této formy prodeje je možnost uchování výrobků po delší dobu. Při zmrazování kapra ve zpracovnách ryb se používá moderní technologie, díky níž je zachována vysoká kvalita kapřího masa.

Výroba zmraženého kapra

Aby byla v nejvyšší možné míře zachována kvalita masa Třeboňského kapra, používá se při jeho zmrazování takzvaná šoková metoda, která spočívá v rychlém zmrazení při teplotách v rozmezí – 35 až – 40 °C. Díky tomuto způsobu zpracování je rychle překonána teplota kolem – 4 °C, kdy dochází k nežádoucím změnám v kapřím mase. Třeboňský kapr je zmrazován ve formě opracované ryby – kuchaný kapr, půlený kapr, filety, podkovy a další.

Skladování mraženého kapra

Ideální teplota pro skladování mraženého kapra je – 18 °C. Pokud však dojde v důsledku zvýšení teploty k částečnému rozmrazení a opětovnému zmrazení výrobku, dochází k znehodnocení jeho kvality. Příčinou tohoto znehodnocení je proces pomalého zmrazení, při kterém se v kapří svalovině při teplotě kolem – 4 °C vytváří velké krystaly ledu, které mechanicky poškozují svalové buňky. Maso má pak po rozmrazení měkkou konzistenci, vytéká z něj buněčná šťáva a ztrácí svůj původní vzhled. To, že byl výrobek špatně skladovaný, poznáte například podle obsahu ledové tříště v balení mražené ryby.

Rozmrazování mraženého kapra před kuchyňskou přípravou

Aby byla zachována kvalita zmraženého kapřího masa, je třeba použít i šetrný způsob při jeho rozmrazování. Nejvhodnější je pomalé rozmrazování v chladničce anebo ponoření do studené, nejlépe protékající vody. Naopak mezi nevhodné metody patří rozmrazování při pokojové teplotě nebo pomocí teplé vody. K další kuchyňské přípravě kapra je nutné použít dokonale rozmražené maso.

Vložte nový kometář

Vložte komentář či dotaz. U článku - Mražený kapr - zatím není zveřejněn žádný komentář.

Komentář

Všechny pole formuláře jsou povinné. Po vyplnění zobrazte "Náhled" pro kontrolu textu. Pak můžete zprávu "Odeslat". Váš e-mail nebude zveřejněn.

Rybářství Třeboň a.s.

Držitelem chráněného zeměpisné označení Evropské unie, které Třeboňský kapr obdržel v roce 2007 je společnost Rybářství Třeboň a.s.

Rybářství Třeboň a.s.

Aktuality

Pozvánka na podzimní výlovy 2019

Přijeďte se podívat na podzimní výlov jihočeského rybníka. Doporučujeme výlovy rybníků společnosti Rybářství Třeboň a.s.

16.09.19 / Aktuality

Fotografie z Rybářských slavností 2019

Fotografie z Rybářských slavností v Třeboni, konaných 16. – 18. srpna 2019.

6.09.19 / Aktuality

Výlov Rožmberka 2019

Rybník Rožmberk se letos bude lovit od 11. do 13. října 2019.

1.08.19 / Aktuality

Sportovní rybolov 2019 začíná 1. 4.

Rybářská sezona 2019 na Staňkovském, Hejtmanu a Novém Kanclíři začíná již 1. dubna! Prodej pověření zahájen!

20.03.19 / Aktuality

Partneři

Třeboň a Třeboňsko

Partnerem Rybářství Třeboň pro pořádání Rybářských slavností je provozovatel portálu Trebonsko.cz společnost Destinace Třeboňsko o.p.s.

Třeboňský kapr

Rybářství Třeboň a.s. je partnerem rybářského závodu s názvem Třeboňský kapr.

Produkty z Třeboňského kapra

Doporučené recepty