Biftek z kapra

Kapří biftek

Originální recept Petra Stupky

Pro přípravu čtyř bifteků potřebujete: 800 g filetů kapra, 120 g prorostlé slaniny, sůl, drcený kmín, pepřové či steakové koření, sádlo nebo olej na pečení, alobal.

Video jak udělat kapří biftek

Popis přípravy kapřího bifteku

Filety z kapra nakrájejte na stejně široké proužky, široké tak, jak chcete mít vysoký „kapří biftek“. Poté je osolte a okořeňte a následně stáčejte tak, že je postavíte na bok a jeden k druhému stlačíte. Kůži přitom vždy stáčejte tak, aby tvořila obloučky kolem nichž je maso kapra, čili byla uvnitř. Když z proužků kapra vytvoříte kulatý „biftek“, obtočte ho plátky slaniny širokými jako maso kapra. Poté si z alobalu připravte proužek stejně vysoký jako biftek a tímto složeným páskem vaše dílo ovažte a následně oba konce stočte pevně k sobě.

Ukázka stočených plátků filet z kapra při přípravě bifteku.

„Biftek z kapra” pak pečete na rozpáleném tuku z obou stran. Lze využít i grilovací desku či kontaktní gril. Při pečení se proužky masa spečou k sobě.

Na talíři doplňte „biftek“ vinnou, hříbkovou omáčkou, nebo jinou omáčkou, teplou zeleninou, a podobně.

Biftek z kapra na pánvičce.


Komentáře

Drahoš Geier - #
8.10.12

Dobrý den,
takto připravený kapr je opravdu výborný. Nikdy by mě nenapadlo ,že takto lze připravit.Píši 1.

Lenka Červenková - #
10.07.10

Vynikající!!! Koření se nepřipálí, protože je zamotané uvnitř :-).

Admin - #
26.05.10

Jak nám upřesnil Petr Stupka pod biftekem z Třeboňského kapra je polenta – je to slaná kukuřičná kaše s bylinkami, po uvaření se nechá ztuhnout a pak nařeže a opéká nebo jinak ohřeje. Také se z ní pod biftek vykrajuje do kulata tzv. „sokl“.

Případné další tipy na recepty Petra Stupky a to nejen na sladkovodní ryby najdete na jeho webu www.ceskykulinar.cz

Blanka Česenková - #
19.05.10

Dobrý den pane Stupko,
nevěřila jsem vlastním očím, kolik fantazie může jeden člověk vložit do „obyčejného“ vaření. Vaše vaření je skutečně neobyčejné a poskytuje tolik inspirace – děkuji.
Mám na Vás otázku: Pustila jsem si video o přípravě bifteku z kapra. Jakou přílohu k němu podáváte? Na videu jsem nebyla schopná identifikovat.
Díky za odpověď, přeju všechno dobré a samé spokojené strávníky.
Blanka Česenková

nikol - #
20.04.10

No zkusím to :-)

hana ryglová - #
19.10.09

tak to zkusme!

Komentáře

Všechny pole formuláře jsou povinné. Po vyplnění zobrazte "Náhled" pro kontrolu textu. Pak můžete zprávu "Odeslat". Váš e-mail nebude zveřejněn.

Rybářství Třeboň a.s.

Držitelem chráněného zeměpisné označení Evropské unie, které Třeboňský kapr obdržel v roce 2007 je společnost Rybářství Třeboň a.s.

Rybářství Třeboň a.s.

Aktuality

Nábor brigádníků pro vánoční prodej kaprů

Největší certifikovaný prodejce Třeboňského kapra hledá brigádníky pro prodej kaprů na Vánoce 2017.

16.10.17 / Aktuality

Výlov Rožmberka 2017

Letošní termín slavnostního výlovu Rožmberka je 13. – 15. října 2017.

12.10.17 / Aktuality

Pozvánka na podzimní výlovy 2017

Přijeďte se podívat na podzimní výlov jihočeského rybníka. Doporučujeme výlovy rybníků společnosti Rybářství Třeboň a.s.

7.09.17 / Aktuality

Sportovní rybolov 2017

Rekreační rybaření na rybnících Hejtman, Staňkovský, Nový Kanclíř a Podtrubí pod Ponědražským.

17.05.17 / Aktuality

Partneři

Třeboň a Třeboňsko

Partnerem Rybářství Třeboň pro pořádání Rybářských slavností je provozovatel portálu Trebonsko.cz společnost Destinace Třeboňsko o.p.s.

Třeboňský kapr

Rybářství Třeboň a.s. je partnerem rybářského závodu s názvem Třeboňský kapr.

Produkty z Třeboňského kapra

Doporučené recepty