Pro přípravu čtyř porcí potřebujeme: 600 g kapra, bylinkovou sůl, 150 ml červeného vína, snítku rozmarýnu, tymiánu, šalvěje, 50g másla, petrželovou nať.
Porce kapra ochuťte bylinkovou solí (provensálské bylinky, suchá petrželová nať a mořská sůl). Položte je na napařovací vějíř či mřížku. Víno a čerstvé bylinky dejte do varné nádoby a poté vařte kapra v páře 7 – 10 minut podle velikosti porcí.
Uvařené porce potřete máslem a doplňte jemně sekanou petrželovou natí.
Podávejte s vařenými brambory, rýží a jinými jemně upravenými přílohami.
Držitelem chráněného zeměpisné označení Evropské unie, které Třeboňský kapr obdržel v roce 2007 je společnost Rybářství Třeboň a.s.
Rybářství Třeboň a.s.Rekreační rybaření na rybnících Hejtman, Staňkovský, Nový Kanclíř i Táborský začíná 1. března 2024.
Na rybníku Rožmberk bude opět podzimní slavnostní výlov, a to ve dnech 11. až 13. října 2024.
Třeboňského kapra a další sladkovodní ryby z třeboňských rybníků dostanete celoročně i v Praze na Sádkách Lahovice.
Vánoce 2023 a prodej třeboňského kapra u certifikovaných prodejců; seznam stánkového prodeje vánočního kapra.
Partnerem Rybářství Třeboň pro pořádání Rybářských slavností je provozovatel portálu Trebonsko.cz společnost Destinace Třeboňsko o.p.s.
Grilování Třeboňského kapra, je hlavně v době dovolených a letních pobytů čím dál populárnější.
Netradiční úpravu kapra na způsob "číny" je opravdovou pochoutkou, kterou by si neměl nechat ujít žádný milovník gastronomie.
Poněkud netradiční biftek si připravíte z filetu z kapra. Výška bifteku záleží jen na vašem přání.
Komentáře
Lucie - #
Vynikající!!! Do vína jsem dala místo tymiánu a šalvěje koriandr, protože jsem neměla tyto bylinky, ale kapr měl famózní nádech vína…úplně jiné, než když podlévám cokoliv v troubě vínem…
Komentáře