Pro přípravu čtyř porcí potřebujeme: 600 g kapra, bylinkovou sůl, 150 ml červeného vína, snítku rozmarýnu, tymiánu, šalvěje, 50g másla, petrželovou nať.
Porce kapra ochuťte bylinkovou solí (provensálské bylinky, suchá petrželová nať a mořská sůl). Položte je na napařovací vějíř či mřížku. Víno a čerstvé bylinky dejte do varné nádoby a poté vařte kapra v páře 7 – 10 minut podle velikosti porcí.
Uvařené porce potřete máslem a doplňte jemně sekanou petrželovou natí.
Podávejte s vařenými brambory, rýží a jinými jemně upravenými přílohami.
Držitelem chráněného zeměpisné označení Evropské unie, které Třeboňský kapr obdržel v roce 2007 je společnost Rybářství Třeboň a.s.
Rybářství Třeboň a.s.Nakupujte čerstvé sladkovodní ryby z podzimních výlovů přímo od rybářů.
Plán podzimních výlovů vybraných třeboňských rybníků na podzim 2023.
Rozšíření nabídky rekreačního rybaření o dva revíry, kde rybaření probíhá způsobem CHYŤ A PUSŤ.
Od 1. května 2023 lze rekreačně rybařit i na potrubí pod Ponědrážským rybníkem.
Partnerem Rybářství Třeboň pro pořádání Rybářských slavností je provozovatel portálu Trebonsko.cz společnost Destinace Třeboňsko o.p.s.
Poněkud netradiční biftek si připravíte z filetu z kapra. Výška bifteku záleží jen na vašem přání.
Netradiční úpravu kapra na způsob "číny" je opravdovou pochoutkou, kterou by si neměl nechat ujít žádný milovník gastronomie.
Kapří biftečky jsou ukázkou, jak v krátké době připravit chutné jídlo, s velkým podílem masa Třeboňského kapra.
Komentáře
Lucie - #
Vynikající!!! Do vína jsem dala místo tymiánu a šalvěje koriandr, protože jsem neměla tyto bylinky, ale kapr měl famózní nádech vína…úplně jiné, než když podlévám cokoliv v troubě vínem…
Komentáře