Grilování Třeboňského kapra

V současné době, kdy je grilování velkou módou, existuje nepřeberné množství marinád a receptů. Pro grilování ryb a tudíž i Třeboňského kapra jsou vhodné filety z kapra, které mají prořezanou svalovinou a tím zkrácené jemné kosti tak, že při konzumaci nejsou vůbec patrné.

Video s návodem na grilování Třeboňského kapra

Na ochucení grilovaného masa si můžete připravit vlastní marinádu, nebo si v obchodní síti zakoupit marinované filety z Třeboňského kapra.

Při grilování ryb nikdy nepoužíváme citronovou šťávu. Kyselá šťáva je velmi agresivní a jemné maso kapra i jiných ryb ničí, při pečení ukapává šťáva a mizí osobitá chuť rybího masa.

Filety je vhodné před grilováním krájet raději na menší kousky, s kterými se na roštu snadněji manipuluje. Rybí maso není třeba nijak zvlášť dlouho nakládat a nechávat odležet. Pokud však máte čas, stačí dvacet minut v marinádě a chladu.


Komentáře

Petr - #
10.04.23

Výborný video recept.
ale doplním taky svůj vynikající jednoduchý a rychlý recept na lehce uzeného kapra.
Důležité je mít gril takzvanou lokomotivu !!
Kapra rozpůlíme na 2 půlky-ty následně okořeníme nejlépe kořením na ryby-nebo stačí jen sůl a pepř a každou půlku potřeme čerstvým rozdrceným česnekem až 3 ks česneku na každou půlku.
Nechám odležet stačí 20 minut a šup s ním do lokomotivy.
Udíme na mírném kouři cca 80 C tak 2-3 hodinky až kapr změní barvu do zlatova.
A pak už budeme jen mlsat.
Lepšího kapra jsem opravdu nejedl.

Jindra Bukovská - #
28.09.16

Při grilování rybích filetů v “položené dvoustranné kovové mřížce” se nám kůže ryby vždy k mřížce připeče. Zkoušeli jsme alobal, filety se připekli k němu. Nemáte nějakou radu? Děkuji.

Komentáře

Všechny pole formuláře jsou povinné. Po vyplnění zobrazte "Náhled" pro kontrolu textu. Pak můžete zprávu "Odeslat". Váš e-mail nebude zveřejněn.

Rybářství Třeboň a.s.

Držitelem chráněného zeměpisné označení Evropské unie, které Třeboňský kapr obdržel v roce 2007 je společnost Rybářství Třeboň a.s.

Rybářství Třeboň a.s.

Aktuality

Informace k podzimním výlovům

Plán podzimních výlovů vybraných třeboňských rybníků na podzim 2023.

18.09.23 / Aktuality

Chyť a pusť

Rozšíření nabídky rekreačního rybaření o dva revíry, kde rybaření probíhá způsobem CHYŤ A PUSŤ.

7.07.23 / Aktuality

Prodej ryb 5. a 6. července

Prodejna ryb na sádkách v Třeboni bude ve dnech 5. a 6. července 2023 otevřena, a to v době od 9.00 do 12.00 hodin.

4.06.23 / Aktuality

Sportovní rybolov na Potrubí pod Ponědrážským rybníkem

Od 1. května 2023 lze rekreačně rybařit i na potrubí pod Ponědrážským rybníkem.

5.05.23 / Aktuality

Partneři

Třeboň a Třeboňsko

Partnerem Rybářství Třeboň pro pořádání Rybářských slavností je provozovatel portálu Trebonsko.cz společnost Destinace Třeboňsko o.p.s.

Třeboňský kapr

Rybářství Třeboň a.s. je partnerem rybářského závodu s názvem Třeboňský kapr.

Produkty z Třeboňského kapra

Doporučené recepty