V současné době, kdy je grilování velkou módou, existuje nepřeberné množství marinád a receptů. Pro grilování ryb a tudíž i Třeboňského kapra jsou vhodné filety z kapra, které mají prořezanou svalovinou a tím zkrácené jemné kosti tak, že při konzumaci nejsou vůbec patrné.
Na ochucení grilovaného masa si můžete připravit vlastní marinádu, nebo si v obchodní síti zakoupit marinované filety z Třeboňského kapra.
Při grilování ryb nikdy nepoužíváme citronovou šťávu. Kyselá šťáva je velmi agresivní a jemné maso kapra i jiných ryb ničí, při pečení ukapává šťáva a mizí osobitá chuť rybího masa.
Filety je vhodné před grilováním krájet raději na menší kousky, s kterými se na roštu snadněji manipuluje. Rybí maso není třeba nijak zvlášť dlouho nakládat a nechávat odležet. Pokud však máte čas, stačí dvacet minut v marinádě a chladu.
Držitelem chráněného zeměpisné označení Evropské unie, které Třeboňský kapr obdržel v roce 2007 je společnost Rybářství Třeboň a.s.
Rybářství Třeboň a.s.Třeboňského kapra a další sladkovodní ryby z třeboňských rybníků dostanete celoročně i v Praze na Sádkách Lahovice.
Rekreační rybaření na rybnících Hejtman, Staňkovský, Nový Kanclíř i Táborský začíná 1. března 2024.
Na rybníku Rožmberk bude opět podzimní slavnostní výlov, a to ve dnech 11. až 13. října 2024.
Informace k velikonočnímu prodeji kaprů 2024 na sádkách společnosti Rybářství Třeboň a.s.
Partnerem Rybářství Třeboň pro pořádání Rybářských slavností je provozovatel portálu Trebonsko.cz společnost Destinace Třeboňsko o.p.s.
Netradiční úpravu kapra na způsob "číny" je opravdovou pochoutkou, kterou by si neměl nechat ujít žádný milovník gastronomie.
Poněkud netradiční biftek si připravíte z filetu z kapra. Výška bifteku záleží jen na vašem přání.
Kapří biftečky jsou ukázkou, jak v krátké době připravit chutné jídlo, s velkým podílem masa Třeboňského kapra.
Komentáře
Petr - #
Výborný video recept.
ale doplním taky svůj vynikající jednoduchý a rychlý recept na lehce uzeného kapra.
Důležité je mít gril takzvanou lokomotivu !!
Kapra rozpůlíme na 2 půlky-ty následně okořeníme nejlépe kořením na ryby-nebo stačí jen sůl a pepř a každou půlku potřeme čerstvým rozdrceným česnekem až 3 ks česneku na každou půlku.
Nechám odležet stačí 20 minut a šup s ním do lokomotivy.
Udíme na mírném kouři cca 80 C tak 2-3 hodinky až kapr změní barvu do zlatova.
A pak už budeme jen mlsat.
Lepšího kapra jsem opravdu nejedl.
Jindra Bukovská - #
Při grilování rybích filetů v “položené dvoustranné kovové mřížce” se nám kůže ryby vždy k mřížce připeče. Zkoušeli jsme alobal, filety se připekli k němu. Nemáte nějakou radu? Děkuji.
Komentáře