Do sortimentu výrobků z Třeboňského kapra patří kuchaný kapr s hlavou. Kuchaný kapr je opracovaná ryba zbavená šupin a vnitřností. Za účelem vyjmutí vnitřností je tělo kapra rozříznuté od řitního otvoru k hlavě. Kuchaný kapr je prodáván ve formě chlazeného či mraženého výrobku.
Kuchaný kapr nabízí široké využití pro přípravu pokrmů z kapřího masa. Výrobek můžete použít buď jako celek nebo ho dále naporcovat podle potřeby. Celý kapr se hodí například k pečení nebo k přípravě nadívaného kapra. Při naporcování můžete hlavu využít k přípravě rybí polévky a svalovinu z trupu k běžné přípravě jídel z kapřího masa včetně vánočního kapra.
Vložte komentář či dotaz. U článku - Kuchaný kapr - zatím není zveřejněn žádný komentář.
Držitelem chráněného zeměpisné označení Evropské unie, které Třeboňský kapr obdržel v roce 2007 je společnost Rybářství Třeboň a.s.
Rybářství Třeboň a.s.Od května 2025 je spuštěna on-line rezervace povolenek na rybářské revíry společnosti Rybářství Třeboň a.s.
Rybářství Třeboň nabízí exkluzivní týdenní sportovní rybolov na rybníce Staňkovský. V ceně je přístřeší v rybářské chatě i povolení pro 2 osobní automobily.
Rekreační rybaření na rybnících Hejtman, Staňkovský, Nový Kanclíř i Táborský začíná 1. března 2025.
Rybářství Třeboň a. s. oznamuje termín slavnostního výlovu rybníka Rožmberk: 17. – 19. října 2025.
Partnerem Rybářství Třeboň pro pořádání Rybářských slavností je provozovatel portálu Trebonsko.cz společnost Destinace Třeboňsko o.p.s.
Netradiční úpravu kapra na způsob "číny" je opravdovou pochoutkou, kterou by si neměl nechat ujít žádný milovník gastronomie.
Grilování Třeboňského kapra, je hlavně v době dovolených a letních pobytů čím dál populárnější.
Poněkud netradiční biftek si připravíte z filetu z kapra. Výška bifteku záleží jen na vašem přání.