Do sortimentu výrobků z Třeboňského kapra patří kuchaný kapr s hlavou. Kuchaný kapr je opracovaná ryba zbavená šupin a vnitřností. Za účelem vyjmutí vnitřností je tělo kapra rozříznuté od řitního otvoru k hlavě. Kuchaný kapr je prodáván ve formě chlazeného či mraženého výrobku.
Kuchaný kapr nabízí široké využití pro přípravu pokrmů z kapřího masa. Výrobek můžete použít buď jako celek nebo ho dále naporcovat podle potřeby. Celý kapr se hodí například k pečení nebo k přípravě nadívaného kapra. Při naporcování můžete hlavu využít k přípravě rybí polévky a svalovinu z trupu k běžné přípravě jídel z kapřího masa včetně vánočního kapra.
Vložte komentář či dotaz. U článku - Kuchaný kapr - zatím není zveřejněn žádný komentář.
Držitelem chráněného zeměpisné označení Evropské unie, které Třeboňský kapr obdržel v roce 2007 je společnost Rybářství Třeboň a.s.
Rybářství Třeboň a.s.Rybářství Třeboň a. s. oznamuje termín slavnostního výlovu rybníka Rožmberk: 17. – 19. října 2025.
Vánoce 2024 a prodej třeboňského kapra u certifikovaných prodejců; seznam stánkového prodeje vánočního kapra.
Pořiďte si třeboňského kapra na Vánoce 2024 přímo od třeboňských rybářů.
Zaktualizovaný plán podzimních výlovů vybraných třeboňských rybníků na podzim 2024.
Partnerem Rybářství Třeboň pro pořádání Rybářských slavností je provozovatel portálu Trebonsko.cz společnost Destinace Třeboňsko o.p.s.
Poněkud netradiční biftek si připravíte z filetu z kapra. Výška bifteku záleží jen na vašem přání.
Kapří biftečky jsou ukázkou, jak v krátké době připravit chutné jídlo, s velkým podílem masa Třeboňského kapra.
Netradiční úpravu kapra na způsob "číny" je opravdovou pochoutkou, kterou by si neměl nechat ujít žádný milovník gastronomie.