Do sortimentu výrobků z Třeboňského kapra patří kuchaný kapr s hlavou. Kuchaný kapr je opracovaná ryba zbavená šupin a vnitřností. Za účelem vyjmutí vnitřností je tělo kapra rozříznuté od řitního otvoru k hlavě. Kuchaný kapr je prodáván ve formě chlazeného či mraženého výrobku.
Kuchaný kapr nabízí široké využití pro přípravu pokrmů z kapřího masa. Výrobek můžete použít buď jako celek nebo ho dále naporcovat podle potřeby. Celý kapr se hodí například k pečení nebo k přípravě nadívaného kapra. Při naporcování můžete hlavu využít k přípravě rybí polévky a svalovinu z trupu k běžné přípravě jídel z kapřího masa včetně vánočního kapra.
Vložte komentář či dotaz. U článku - Kuchaný kapr - zatím není zveřejněn žádný komentář.
Držitelem chráněného zeměpisné označení Evropské unie, které Třeboňský kapr obdržel v roce 2007 je společnost Rybářství Třeboň a.s.
Rybářství Třeboň a.s.Plán podzimních výlovů vybraných třeboňských rybníků na podzim 2024.
Rybářství Třeboň a. s. 17. 9. 2024 vydalo tiskovou zprávu o zrušení slavnostního výlovu rybníka Rožmberk 2024.
Třeboňského kapra a další sladkovodní ryby z třeboňských rybníků dostanete celoročně i v Praze na Sádkách Lahovice.
Rekreační rybaření na rybnících Hejtman, Staňkovský, Nový Kanclíř i Táborský začíná 1. března 2024.
Partnerem Rybářství Třeboň pro pořádání Rybářských slavností je provozovatel portálu Trebonsko.cz společnost Destinace Třeboňsko o.p.s.
Kapří biftečky jsou ukázkou, jak v krátké době připravit chutné jídlo, s velkým podílem masa Třeboňského kapra.
Grilování Třeboňského kapra, je hlavně v době dovolených a letních pobytů čím dál populárnější.
Netradiční úpravu kapra na způsob "číny" je opravdovou pochoutkou, kterou by si neměl nechat ujít žádný milovník gastronomie.