Třeboňského kapra si můžete zakoupit ve formě naporcovaných kapřích podkov, které vznikají příčným rozdělením trupu kapra od hřbetu k břichu. K výrobě podkov se používá opracovaná ryba, zbavená šupin, vnitřností a ploutví. Podkovy z Třeboňského kapra je možné zakoupit ve formě chlazené, mražené nebo uzené ryby.
Podkovy z Třeboňského kapra, kterým se také říká kapří steaky nebo porce, se hodí pro všechny typy kuchyňských úprav kapřího masa. Výhodou tohoto výrobku jsou předem připravené porce kapra, které můžete přímo využít k přípravě pokrmů. Navíc příčné rozdělení trupu kapra ve tvaru podkov umožňuje dokonalejší propečení kapřího masa. Uzené kapří podkovy se výborně hodí pro přípravu lahůdek studené kuchyně.
Pomocí našeho návodu si také z kapřích podkov můžete připravit domácí kapří filet bez kostí.
Vložte komentář či dotaz. U článku - Podkovy - zatím není zveřejněn žádný komentář.
Držitelem chráněného zeměpisné označení Evropské unie, které Třeboňský kapr obdržel v roce 2007 je společnost Rybářství Třeboň a.s.
Rybářství Třeboň a.s.Rybářství Třeboň nabízí exkluzivní týdenní sportovní rybolov na rybníce Staňkovský. V ceně je přístřeší v rybářské chatě i povolení pro 2 osobní automobily.
Rekreační rybaření na rybnících Hejtman, Staňkovský, Nový Kanclíř i Táborský začíná 1. března 2025.
Rybářství Třeboň a. s. oznamuje termín slavnostního výlovu rybníka Rožmberk: 17. – 19. října 2025.
Vánoce 2024 a prodej třeboňského kapra u certifikovaných prodejců; seznam stánkového prodeje vánočního kapra.
Partnerem Rybářství Třeboň pro pořádání Rybářských slavností je provozovatel portálu Trebonsko.cz společnost Destinace Třeboňsko o.p.s.
Kapří biftečky jsou ukázkou, jak v krátké době připravit chutné jídlo, s velkým podílem masa Třeboňského kapra.
Poněkud netradiční biftek si připravíte z filetu z kapra. Výška bifteku záleží jen na vašem přání.
Grilování Třeboňského kapra, je hlavně v době dovolených a letních pobytů čím dál populárnější.