Zajímavá asijská inspirace na domácího kapříka.
500 g filetů z kapra, vrchovatou lžíci škrobové moučky, 1 vejce, sůl, mletý zázvor a papriku, drcený koriandr, olej, 60 g mrkve, 60 g pórku, 40 g cibule, sladkou sojovou omáčku, bílé víno
Rybí maso nakrájejte na stejnoměrné kousky, nudličky. Ze škrobu, vejce, soli a koření ušlehejte marinádu. Podle vaší chuti můžete do marinády přidat třeba česnek, sojovou omáčku pro výraznější barvu i jiné koření. Do marinády pak nudličky z kapra vmíchejte a nechte chvilku odstát.
Mezitím si nakrájejte na stejnoměrné a úhledné tenké řezy mrkev, cibuli a pórek.
Na rozpáleném oleji nejlépe v pánvi vok opékejte kousky ryby tak dlouho, až nejsou patrné syrové části.
V tu chvíli přidejte zeleninu v tomto případě jako první mrkev která je nejtvrdší, pak cibuli a až úplně nakonec pórek. Krátce vše osmahněte. Číňané si na dohotovení pokrmu připravují zahušťovací a ochucovaní zálivku. Smíchejte proto víno a sojovou omáčku, můžete přidat i trošičku škrobové moučky a vše pak vlijte do pánve. Důkladně promíchejte kratičce zaduste a podávejte.
Jako přílohu zkuste rýžové nudle.
Držitelem chráněného zeměpisné označení Evropské unie, které Třeboňský kapr obdržel v roce 2007 je společnost Rybářství Třeboň a.s.
Rybářství Třeboň a.s.Vánoce 2020 a stánkový prodej třeboňského kapra u certifikovaných prodejců.
Pořiďte si třeboňského kapra na vánoce 2020 přímo od třeboňských rybářů.
Od 29. listopadu do 20. prosince 2020 probíhá soutěž, ve které se každý den soutěží o tři kapry!
Nakupujte čerstvé sladkovodní ryby z podzimních výlovů přímo od rybářů.
Partnerem Rybářství Třeboň pro pořádání Rybářských slavností je provozovatel portálu Trebonsko.cz společnost Destinace Třeboňsko o.p.s.
Netradiční úpravu kapra na způsob "číny" je opravdovou pochoutkou, kterou by si neměl nechat ujít žádný milovník gastronomie.
Poněkud netradiční biftek si připravíte z filetu z kapra. Výška bifteku záleží jen na vašem přání.
Grilování Třeboňského kapra, je hlavně v době dovolených a letních pobytů čím dál populárnější.
Komentáře
Tomáš B. - #
Dnes jsem tento recept zkusil a překvapilo mě jak rychle je maso hotové. vařil jsem bez celeru který není napsán v surovinách a myslím že je to výborné.Mrkev a cibulku jsem si orestoval předem a zvlášť .Je to něco jiného pro ty co nemají rádi klasiku.
Alena - #
Dneska jsem zkusila tento recept,bohužel jsem neměla bílé víno,tak jsem dala červené..oběd byl VYNIKAJÍCÍ….palec nahoru pane Stupko
Komentáře