Do sortimentu rybích výrobků z Třeboňskéko kapra patří trup kapra, což je opracovaný kapr bez šupin a vnitřností zbavený na rozdíl od kuchaného kapra hlavy a ploutví. Oddělení hlavy se provádí obloukovitým řezem, který umožňuje zachování pletence prsních ploutví u trupu. Ploutve jsou při zpracování odděleny těsně u trupu.
Opracovaný kapr ve formě trupu nabízí široké využití při přípravě pokrmů z kapřího masa. Ke kulinářské úpravě se trup kapra hodí jako celek anebo jej můžete podle potřeby rozdělit na porce.
Vložte komentář či dotaz. U článku - Trup - zatím není zveřejněn žádný komentář.
Držitelem chráněného zeměpisné označení Evropské unie, které Třeboňský kapr obdržel v roce 2007 je společnost Rybářství Třeboň a.s.
Rybářství Třeboň a.s.Třeboňského kapra a další sladkovodní ryby z třeboňských rybníků dostanete celoročně i v Praze na Sádkách Lahovice.
Rekreační rybaření na rybnících Hejtman, Staňkovský, Nový Kanclíř i Táborský začíná 1. března 2024.
Na rybníku Rožmberk bude opět podzimní slavnostní výlov, a to ve dnech 11. až 13. října 2024.
Informace k velikonočnímu prodeji kaprů 2024 na sádkách společnosti Rybářství Třeboň a.s.
Partnerem Rybářství Třeboň pro pořádání Rybářských slavností je provozovatel portálu Trebonsko.cz společnost Destinace Třeboňsko o.p.s.
Netradiční úpravu kapra na způsob "číny" je opravdovou pochoutkou, kterou by si neměl nechat ujít žádný milovník gastronomie.
Poněkud netradiční biftek si připravíte z filetu z kapra. Výška bifteku záleží jen na vašem přání.
Kapří biftečky jsou ukázkou, jak v krátké době připravit chutné jídlo, s velkým podílem masa Třeboňského kapra.