Třeboňský kapr - zdraví a tradice

Třeboňský kapr » Zpracování » Zpracování kapra v prostředí domácí kuchyně

Zpracování kapra v prostředí domácí kuchyně

Kuchání kapra

Pro domácí přípravu Třeboňského kapra je jednoznačně nejlepší čerstvé rybí maso. Ideální variantou je zakoupení chlazených kapřích filetů, které vám ušetří čas nutný k zpracování živé ryby.

Příprava kapra pro kuchyňskou úpravu není zcela triviální záležitost. Pomocí návodů v rubrice zpracování však zabití, očištění, vykuchání a naporcování kapra určitě zvládne každý, kdo si chce pochutnat na pochoutce z kapra. Videa s návody na zpracování Třeboňského kapra pro vás připravil známý odborník na přípravu sladkovodních ryb Petr Stupka.

Videa s návodem na zpracování

Seznam videí – Zpracování kapra.

Co potřebujete pro zpracování kapra

Pro zpracování kapra je důležité mít připraveny ostré nože, paličku či jiný tupý předmět, který dokáže kapra omráčit, dále pak nádoby na ořez, odpad, vnitřnosti a také papírové utěrky.

Článek Zpracování kapra v prostředí domácí kuchyně vytvořen na základě zkušeností se zpracováváním ryb ve zpracovnách společnosti FISH MARKET a.s. a znalostí a doporučení kuchařského kouzelníka Petra Stupky.

Výběr článků z rubriky: Zpracování

Komentáře

  1. Dobrý den,
    právě jsem zhlédla vaše video. Krásně předvedené, příjemně komentované, prostě bez chyby. Nicméně, bez chyby byli i rybáři, kteří u nás vloni před Vánocema kapříky nejen prodávali, ale i právě na přání zákazníka připravovali. Nastávali i takové momenty, že to kolem nich vypadalo jako v divadle, jelikož jejich šikovné ruce přiváděli zákazníky do tranzu.
    Je od vás všech velice hezké, že jste na stránky Chytrá žena toto uvedli, sice asi na nemalý peníz, rozhodně si ale myslím, že ne všechny šikovné ženské mají doma i šikovné a ochotné mužské, kteří by se tohoto úkolu ujali. A také ne všude budou vaši rybáři k dispozici. Sice kapříka připravit umím, jelikož jsem vše odkoukala od svého tatínka, který sice jako laik kapříka připravoval a připravuje celá léta, určitě jsem našla ve vašem skvělém videu spoustu dobrých rad a tipů na vylepšení mé práce. Doufám, že se však vaši rybáři zase letos v Plzni objeví a já budu ušetřena spousty práce a nepořádku.
    Mějte se krásně, děkuji za video a s přáním hezkého dne a dobrého výlovu Jana Viková

    — Jana Viková · 22.10.09 · #

  2. Jsme rádi, že se vám naše video líbí, právě souhrn oněch drobností a triků jak kapra naporcovat přinese značné ulehčení práce při zpracování kapra.

    Také doufáme, že si na kaprovi pochutnáte nejen o Vánocích, ale i v průběhu roku.

    — Admin · 23.10.09 · #

  3. Vynikající věc, která by měla mít místo na televizní obrazovce místo nějakých králíků.V před­vánoční čas by to bylo přímo ideální.

    Mnohokrát děkujeme za vynikající instruktáž.

    — Jan Němec · 27.10.09 · #

  4. Krásné a poučné video myslím že řadě z nás pomůže se zpracováním kapra a hlavně chuti ho vůbec připravit ,protože kosti jsou opravdu nepříjemná záležitost a tak se hromada lidí raději vzdá jeho konzumace než by kosti pracně vybírala.

    — červinková · 28.10.09 · #

  5. Nevím zdali je to správné, ale u nás se šupináč opařil. V mělkém lavoru se polije horkou voddou, chvilku nechá otočí- polije z druhé strany a pak se jednoduše šupiny setřou. Jinak bezvadné.

    — Zdena Kopecká · 6.11.09 · #

  6. Video je zajímavé a po mnoho lidí poučné,ale často jsou záběry vedeny na kuchaře, který porcování provádí. Domnívám se,že by bylo lépe zaběry soustředit ještě více na jeho ruce a pozorovat více detailně činnost, kterou provádí.

    S pozdravem

    Arnošt Hanauer

    — Arnošt Hanauer · 6.12.09 · #

  7. dobrý den,
    děkuji za velmi dobré video, které jsem opravdu pečlivě sledovala. Už jsem stará babka, kapra porcuji již několik desítek let. Právě můj děda měl svůj rybník, takže ryb bylo i přes rok dost. Také jsem se to naučila od dědy a babičky ale stále shledávám,že některé detaily při porcování neznám. Opravdu je škoda, že se to neuvádí jako pořad v televizi třeba u p. Babici nebo Kluci v akci. Diváci by to jistě uvítali.
    Hezké vánoce a všem rybářům velké díky za vše, co kolem rybníků dělají.Není to snadná práce a není to jen výlov, celý rok se musí starat, aby před vánocemi bylo co lovit.
    Zdraví vás Majda z Karlových Var.

    — Magdalena Kučerová · 19.12.09 · #

  8. Výborné-několik desetiletí zápasím s vánočním kaprem-pravda je,že vždy skončil na talíři.Ale letos vyzkouším podle nafilmovaného návodu s výkladem.Povedlo se Vám to -přímo instruktážní film – a zasloužilo by to všem potenciálním vánočním „kuchařům amatérům“ promítnout v televizi.Jenže ?…za to TV nic neinkasuje-takže raději tam dávají připitomělé reklamy.
    Mnoho zdaru přeje Eda z Ostravy.

    — edd · 23.12.09 · #

  9. Dobrý den,právě dnes jsem vyzkoušela Váš způsob odstranění šupin(na košilku) a šlo to krásně byl to můj první pokus a už to nebudu dělat nikdy jinak,děkuji za skvělé video.

    — Lenka · 14.12.10 · #

  10. Už druhý rok připravuji kapra dle vašeho skvělého videa! Dokonce mě již příjemný hlas pána popisujícího jak je čerstvý kapr „nejlepší a nejskvělejší“ už vyvolává vánoční náladu :-)))
    DÍKY MOC ZA SKVĚLÝ NÁVOD

    — Jakub Hofman · 22.12.10 · #

  11. Ryby zbavuji šupin víčkem od piva,přibitým na kousek klacíku,ničím jiným neoškrábete tak brzo a dokonale okouny.Pokud pracujete pomalu,nejsou šupiny 2m daleko.
    jirka z J.H.

    — jiří · 24.12.10 · #

  12. Tady máš to zpracování kapra od A do Z. Tak se na to pořádně podívej!

    — Jarda Urban · 11.05.11 · #

  13. Srdečně děkuji za velmi pěknou a názornou instruktáž zpracování kapra. Opravdu povedené video co mi pomohlo lépe a rychleji rybu zpracovat. Hlavně odstranění kůže a šupin.
    Doplním ještě jednu vychytávku…po prořezání filetů kvůli kostičkám vkládáme do zářezů různé bylinky pro jemné aroma.
    Moc děkuji a přeji dobrou chuť všem.

    — Petr Tichý · 18.06.13 · #

  14. dik neco malo jsem opsal a povedlo jse

    — czjirik · 23.12.13 · #

  15. Výborně to je natočeno, klobouk dolů

    — Joško · 23.12.13 · #

Vložit komentář k článku "Zpracování kapra v prostředí domácí kuchyně":
 
Všechny položky formuláře je nutno vyplnit. Po vyplnění zobrazte "Náhled" pro kontrolu textu. Pak můžete zprávu "Odeslat". Váš e-mail nebude zveřejněn.
 

Rybářství Třeboň a.s.

Producent Třeboňského kapra Rybářství Třeboň a.s. patří mezi nejvýznamnější chovatele sladkovodních ryb nejen v ČR, ale i v celé Evropské unii.

Chráněné zeměpisné označení.

Vánoční recepty


Prohlédněte si na videu vánoční recepty na přípravu tradičních pokrmů z kapra, včetně vánoční rybí polévky.

Doporučujeme

Kapří bramborák

Bramborák z kapřího masa

Grilované marinované kapří maso

Marinované kapří maso

Kapří biftek

Biftek z kapra

Vánoční variace

Variace na smaženého vánočního kapra

Kapří hranolky

Kapří hranolky

Partneři

Třeboňský kapr

Rybářství Třeboň a.s. je partnerem rybářského závodu s názvem Třeboňský kapr.


Třeboň a Třeboňsko

Partnerem rybářství Třeboň pro pořádání Rybářských slavností je provozovatel portálu Trebonsko.cz společnost Destinace Třeboňsko o.p.s.


Třeboň carp - English Wittingauer Karpfen - Deutsch Тршебоньский карп  - Pусский Carpe de Trebon - Français Carpa de Trzheboñ (Třeboň)  - Espanol Carpa di regione Třeboň - Italiano Karp Třeboński - Polski

Aktuality

Sportovní rybolov již od 25. března 2016

Sportovní rybolov na rybářských revírech rybnících Hejtman, Staňkovský a Nový Kanclíř letos začíná již v pátek 25. března.

Jarní výlov Opatovického rybníka

U příležitosti výlovu Opatovického rybníka 14. – 17. 3. 2016 bude v Třeboni kapr za akční cenu.

Výlov rybníka Rožmberk 2016

Slavnostní výlov největšího českého rybníka Rožmberk bude 14. – 16. října 2016.

Zobrazit všechny aktuality

Poslední komentáře


Rybářství Třeboň a.s. 2009 © Třeboňský kapr - Zdraví a tradice :: Webdesign ODOEN

Rybářství Třeboň a.s. -  Producent Třeboňského kapraFISH MARKET a.s. - prodejce Třeboňského kapraEvropský rybářský fond -  informace o projektu