Dopřejte si originál třeboňského kapra i v Havířově. Nabízíme seznam prodejních míst (stánků) certifikovaných prodejců Třeboňského kapra, tedy včetně města Havířov.
Nabízíme seznam prodejních míst (stánků) certifikovaných prodejců Třeboňského kapra ve městě Havířov.
Doporučujeme se seznámit s pravidly prodeje Vánočních kaprů.
Podívejte se na video jak zpracovat Třeboňského kapra v prostředí domácí kuchyně. Na názorném videu je předveden postup zpracování (zabití, odšupení, kuchání, porcování až po možnost filetování kapra).
Doporučujeme nechat se inspirovat variacemi na Vánočního kapra a ochutnat Vánoční krémovou rybí polévku.
Držitelem chráněného zeměpisné označení Evropské unie, které Třeboňský kapr obdržel v roce 2007 je společnost Rybářství Třeboň a.s.
Rybářství Třeboň a.s.Od května 2025 je spuštěna on-line rezervace povolenek na rybářské revíry společnosti Rybářství Třeboň a.s.
Rybářství Třeboň nabízí exkluzivní týdenní sportovní rybolov na rybníce Staňkovský. V ceně je přístřeší v rybářské chatě i povolení pro 2 osobní automobily.
Rekreační rybaření na rybnících Hejtman, Staňkovský, Nový Kanclíř i Táborský začíná 1. března 2025.
Rybářství Třeboň a. s. oznamuje termín slavnostního výlovu rybníka Rožmberk: 17. – 19. října 2025.
Partnerem Rybářství Třeboň pro pořádání Rybářských slavností je provozovatel portálu Trebonsko.cz společnost Destinace Třeboňsko o.p.s.
Poněkud netradiční biftek si připravíte z filetu z kapra. Výška bifteku záleží jen na vašem přání.
Grilování Třeboňského kapra, je hlavně v době dovolených a letních pobytů čím dál populárnější.
Netradiční úpravu kapra na způsob "číny" je opravdovou pochoutkou, kterou by si neměl nechat ujít žádný milovník gastronomie.
Komentáře
Josef Adamčík - #
Dobrý den.
Po zakoupení kapříka jsme doma, při zpracování zjistili, že má pouze jikry a my si přáli mlíčí.
Proto jsme s manželkou zakoupili u prodejců Třeboňských kaprů u Globuhu Havířov 23.12.2023 dva balíčky mlíčí za 80Kč. Dnes 24.12. manželka uvařila polévku se zakoupeným mlíčím, po ochutnání jsme zjistili, že polévka je ukrutně hořká a nepoživatelná. Mlíčí bylo před vařením řádně umyté a naložené v mléce. Přdpokládáme, že při kuchání kaprů na stánku, zřejmě obsluha propíchla žluč, která mlíčí znehodnotila. Moc nás to mrzí, že po dlouhých letech bude naše štědrovečerní večeře bez polévky.
Zdravím
Josef Adamčík
Komentáře