Grilování v papilotě - alobalu

Jednou z možností, jak upravit velmi zajímavě, ba přímo labužnicky, Třeboňského kapra na grilu, je upéci ho v papilotě, nebo přesněji v balíčku z alobalu. Nabízí se široká škála možností a chutí.

Video s ukázkou grilování v alobalu

Kapr upečený spolu s bramborami, cibulí a slaninou.

Pevnější hliníkovou fólii složte dvojitě, aby se při pečení neprotrhla. Její střed potřete sádlem, poklaďte plátky vařených brambor, posypte směsí nakrájené cibule, česneku a slaniny se solí a kmínem. Navrch pak položte porci kapra, nezapomeňte ho osolit a okořenit. Potom pečlivě uzavřete balíček. Nejprve ho uzavřete podélně tak, že alobal spojíte, stočíte a umáčknete. Potom stlačte balíček na krajích a opět stočte a pevně umáčkněte. Tím je porce kapra připravena ke grilování.

Kapr připravený v alobalu s bramborou.

Směs kapřího masa s cuketou, rajčaty

Druhá varianta je jednodušší, a pokud budete dělat více balíčků, i méně pracná.

Nakrájejte cibuli, vařené brambory, cuketu, rajčata a také kapra na stejnoměrné kousky, dále si připravte zelené bylinky, které vše navoní, přidejte sůl a promíchejte. Nakonec vložte kousky kapra a pak postupně vkládejte do balíčků.

Připravená náplň pro zabalení v alobalu.

Nezapomeňte na pečlivé složení a hlavně uzavření balíčků tak, aby se při pečení neprotrhly. Tento balíček lze péci z obou stran, tedy při pečení ho můžete otáčet na rozdíl od prvního kapříka uloženého na bramborách, cibuli a slanině.

Vedle grilu můžete takto připraveného kapříka upéci i doma v troubě.

V alobalu připravená směs kapra, cuket a rajčat

Grilování v alobalu

Připravené balíčky, které jemné rybí maso chrání, vložte nad žhnoucí brikety, kameny či uhlí. Ideální je pak gril zakrýt. Pokud není ten váš tak vybavený, použijte starý kastrol, pekáč nebo alespoň alobal, tak aby se vzlínající teplo odráželo.

Po chvíli cca 5 minutách nafouknuté balíčky s kapřím masem uvnitř syčí a šustí a to je znamení, že je vše v pořádku.

Pak už vše chystejte ke konzumaci, neboť za pár minut bude vše hotové.

Ideálním doplňkem pro konzumaci grilovaného kapra je ochucená kysaná smetana, čerstvá i pečená zelenina a chléb.

Vložte nový kometář

Vložte komentář či dotaz. U článku - Grilování v papilotě - alobalu - zatím není zveřejněn žádný komentář.

Komentáře

Všechny pole formuláře jsou povinné. Po vyplnění zobrazte "Náhled" pro kontrolu textu. Pak můžete zprávu "Odeslat". Váš e-mail nebude zveřejněn.

Rybářství Třeboň a.s.

Držitelem chráněného zeměpisné označení Evropské unie, které Třeboňský kapr obdržel v roce 2007 je společnost Rybářství Třeboň a.s.

Rybářství Třeboň a.s.

Aktuality

Prodejny ryb opět s plným sortimentem

Nakupujte čerstvé sladkovodní ryby z podzimních výlovů přímo od rybářů.

16.10.23 / Aktuality

Informace k podzimním výlovům

Plán podzimních výlovů vybraných třeboňských rybníků na podzim 2023.

18.09.23 / Aktuality

Chyť a pusť

Rozšíření nabídky rekreačního rybaření o dva revíry, kde rybaření probíhá způsobem CHYŤ A PUSŤ.

7.07.23 / Aktuality

Sportovní rybolov na Potrubí pod Ponědrážským rybníkem

Od 1. května 2023 lze rekreačně rybařit i na potrubí pod Ponědrážským rybníkem.

5.05.23 / Aktuality

Partneři

Třeboň a Třeboňsko

Partnerem Rybářství Třeboň pro pořádání Rybářských slavností je provozovatel portálu Trebonsko.cz společnost Destinace Třeboňsko o.p.s.

Třeboňský kapr

Rybářství Třeboň a.s. je partnerem rybářského závodu s názvem Třeboňský kapr.

Produkty z Třeboňského kapra

Doporučené recepty