Na osm porcí mějte 8 porcí kapra (1 000 g), 160 g kvalitní majonézy, 150 g nakládaných hub v octu a koření, větší cibuli, sůl, olej na opečení, citrónovou šťávu, cibulovou nať nebo pažitku, hlávkový salát, toustový chléb.
Část hub drobně nasekejte a spolu s nálevem je zašlehejte do majonézy, případně přikyselte. Jemně nakrájenou cibuli spařte vroucí vodou, pak zchlaďte a přidejte do remulády. Menší porce kapra osolte a nechte hodinku proležet. Potom maso osušte papírovou utěrkou a zprudka opečte na oleji, nebo potřete olejem a pečte na grilu. Stačí jenom poměrně krátká úprava. Ještě teplé maso pokapejte citrónovou šťávou nebo octem a po chvíli, až vychladne, ho vložte do připravené remulády. Pro větší efekt nechte opečenou kůži navrch a pouze spodní část masa leží v remuládě.
Takto upravenou rybu pak nechte do druhého dne dobře zakrytou proležet v lednici. Podávejte na listech salátu s opečeným toastovým chlebem.
Vložte komentář či dotaz. U článku - Kapr v houbové remuládě - zatím není zveřejněn žádný komentář.
Držitelem chráněného zeměpisné označení Evropské unie, které Třeboňský kapr obdržel v roce 2007 je společnost Rybářství Třeboň a.s.
Rybářství Třeboň a.s.Rybářství Třeboň nabízí exkluzivní týdenní sportovní rybolov na rybníce Staňkovský. V ceně je přístřeší v rybářské chatě i povolení pro 2 osobní automobily.
Rekreační rybaření na rybnících Hejtman, Staňkovský, Nový Kanclíř i Táborský začíná 1. března 2025.
Rybářství Třeboň a. s. oznamuje termín slavnostního výlovu rybníka Rožmberk: 17. – 19. října 2025.
Vánoce 2024 a prodej třeboňského kapra u certifikovaných prodejců; seznam stánkového prodeje vánočního kapra.
Partnerem Rybářství Třeboň pro pořádání Rybářských slavností je provozovatel portálu Trebonsko.cz společnost Destinace Třeboňsko o.p.s.
Netradiční úpravu kapra na způsob "číny" je opravdovou pochoutkou, kterou by si neměl nechat ujít žádný milovník gastronomie.
Grilování Třeboňského kapra, je hlavně v době dovolených a letních pobytů čím dál populárnější.
Kapří biftečky jsou ukázkou, jak v krátké době připravit chutné jídlo, s velkým podílem masa Třeboňského kapra.