Kapr v sýrovém těstě

Ingredience receptu

600 g filetů z kapra, sůl, směs pepřů, drcený kmín, citronovou kůru, suché provensálské byliny, sušená zelená petrželka, olej, 100 g tvrdého sýra, 100 g tuku na pečení, 100 g hladké mouky, 1 vejce, sezamová semínka a vejce na potření těsta, drcená rajčata, směs bylinek, cukr a vinný ocet

Video s návodem na přípravu

Popis přípravy receptu

Příprava sýrového těsta: Ze strouhaného sýra, změklého tuku, mouky a vejce uhněťte hutné těsto a vložte ho na dvacet minut do lednice.

Do oleje přidejte provensálské koření, petrželovou nať, směs pepřů, citronovou kůru a sůl a vše důkladně promíchejte. Ideální je pomlít si koření nejprve v hmoždíři a následně míchat se solí a olejem. Vzniklou marinádu naneste na filety z kapra nakrájeného na dílčí porce. Takto připravenou rybu nechte případně odležet v lednici. Není to ale bezpodmínečně nutné.

Ze sýrového těsta vyválejte plát. Pochopitelně, že lze použít také těsto listové nebo jiné podobné. Z plátu pak rádlem nařežte proužky široké asi tři centimetry a dlouhé asi 25 centimetrů. Do těstových pásků pak spirálovitě zabalíte porce ryby.

Jednotlivé kousky pokládejte na pečicí papír a na každém z nich pak těsto potřete rozšlehaným vejcem a posypte sezamovými semínky.

Pečte v předem rozehřáté troubě při 200 stupních 7 – 10 minut.

Než se ryby upečou připravte si rajčatové pyré. Konzervovaná drcená rajčata zvolna odvařte v pánvi či rendlíku spolu s posekanými zelenými bylinkami do zahoustnutí. Můžete pochopitelně použít i sušené bylinky. Během odvařování pyré ochuťte trochou cukru, octem a solí.

Na talíř pak upravte rajčatové pyré a na něj pečené svitky těsta s kaprem.

Vložte nový kometář

Vložte komentář či dotaz. U článku - Kapr v sýrovém těstě - zatím není zveřejněn žádný komentář.

Komentáře

Všechny pole formuláře jsou povinné. Po vyplnění zobrazte "Náhled" pro kontrolu textu. Pak můžete zprávu "Odeslat". Váš e-mail nebude zveřejněn.

Rybářství Třeboň a.s.

Držitelem chráněného zeměpisné označení Evropské unie, které Třeboňský kapr obdržel v roce 2007 je společnost Rybářství Třeboň a.s.

Rybářství Třeboň a.s.

Aktuality

Pozvánka na podzimní výlovy 2019

Přijeďte se podívat na podzimní výlov jihočeského rybníka. Doporučujeme výlovy rybníků společnosti Rybářství Třeboň a.s.

16.09.19 / Aktuality

Fotografie z Rybářských slavností 2019

Fotografie z Rybářských slavností v Třeboni, konaných 16. – 18. srpna 2019.

6.09.19 / Aktuality

Výlov Rožmberka 2019

Rybník Rožmberk se letos bude lovit od 11. do 13. října 2019.

1.08.19 / Aktuality

Sportovní rybolov 2019 začíná 1. 4.

Rybářská sezona 2019 na Staňkovském, Hejtmanu a Novém Kanclíři začíná již 1. dubna! Prodej pověření zahájen!

20.03.19 / Aktuality

Partneři

Třeboň a Třeboňsko

Partnerem Rybářství Třeboň pro pořádání Rybářských slavností je provozovatel portálu Trebonsko.cz společnost Destinace Třeboňsko o.p.s.

Třeboňský kapr

Rybářství Třeboň a.s. je partnerem rybářského závodu s názvem Třeboňský kapr.

Produkty z Třeboňského kapra

Doporučené recepty