Recept inspirovaný dávnou historií
Na přípravu křupavého Třeboňského kapra pro čtyři osoby potřebujeme: 600 g filetu z kapra, kukuřičná krupice (instantní polenta), sůl, mletý kmín, olej 100 g, bylinkové máslo.
Nakrájejte filet na stejnoměrné kousky či porce a osolte. Připravené kousky ryby obalte v kukuřičné krupici smíchané s kmínem, lněným semínkem a zvolna pečte ze všech stran na oleji či sádle. Upečené kousky pak potřete bylinkovým máslem a podávejte třeba s bramborovou kaší vylepšenou o špenát a kysanou smetanu.
Vložte komentář či dotaz. U článku - Křupavý Třeboňský kapr - zatím není zveřejněn žádný komentář.
Držitelem chráněného zeměpisné označení Evropské unie, které Třeboňský kapr obdržel v roce 2007 je společnost Rybářství Třeboň a.s.
Rybářství Třeboň a.s.Plán podzimních výlovů vybraných třeboňských rybníků na podzim 2023.
Rozšíření nabídky rekreačního rybaření o dva revíry, kde rybaření probíhá způsobem CHYŤ A PUSŤ.
Prodejna ryb na sádkách v Třeboni bude ve dnech 5. a 6. července 2023 otevřena, a to v době od 9.00 do 12.00 hodin.
Od 1. května 2023 lze rekreačně rybařit i na potrubí pod Ponědrážským rybníkem.
Partnerem Rybářství Třeboň pro pořádání Rybářských slavností je provozovatel portálu Trebonsko.cz společnost Destinace Třeboňsko o.p.s.
Grilování Třeboňského kapra, je hlavně v době dovolených a letních pobytů čím dál populárnější.
Poněkud netradiční biftek si připravíte z filetu z kapra. Výška bifteku záleží jen na vašem přání.
Netradiční úpravu kapra na způsob "číny" je opravdovou pochoutkou, kterou by si neměl nechat ujít žádný milovník gastronomie.