V rámci Znovínského koštu, který se uskuteční ve dnech 12. a 13.3.2010 ve Znojmě, mohou všichni návštěvníci ochutnat speciality studené rybí kuchyně.
Přípravu rybích pokrmů, z čerstvých třeboňských ryb zabezpečila vyhlášená třeboňská restaurace Šupina a Šupinka.
K potěše chuťových buněk budou připraveny tyto speciality:
- pomazánky z uzených ryb
- marinovaný kapří filet z Třeboňského kapra
- rybí maso v bramborových placičkách
- filet z candáta smažený v sezamové krustě
Ochutnávka rybích specialit se uskuteční přímo v prostorách Luckého kláštera, kde probíhá i ochutnávka těch nejlepších znojemských vín.
Datum zveřejnění aktuality: 9.03.10
Vložte komentář či dotaz. U článku - Třeboňský kapr na Znovínském koštu - zatím není zveřejněn žádný komentář.
Držitelem chráněného zeměpisné označení Evropské unie, které Třeboňský kapr obdržel v roce 2007 je společnost Rybářství Třeboň a.s.
Rybářství Třeboň a.s.Od května 2025 je spuštěna on-line rezervace povolenek na rybářské revíry společnosti Rybářství Třeboň a.s.
Rybářství Třeboň nabízí exkluzivní týdenní sportovní rybolov na rybníce Staňkovský. V ceně je přístřeší v rybářské chatě i povolení pro 2 osobní automobily.
Rekreační rybaření na rybnících Hejtman, Staňkovský, Nový Kanclíř i Táborský začíná 1. března 2025.
Rybářství Třeboň a. s. oznamuje termín slavnostního výlovu rybníka Rožmberk: 17. – 19. října 2025.
Partnerem Rybářství Třeboň pro pořádání Rybářských slavností je provozovatel portálu Trebonsko.cz společnost Destinace Třeboňsko o.p.s.
Netradiční úpravu kapra na způsob "číny" je opravdovou pochoutkou, kterou by si neměl nechat ujít žádný milovník gastronomie.
Kapří biftečky jsou ukázkou, jak v krátké době připravit chutné jídlo, s velkým podílem masa Třeboňského kapra.
Poněkud netradiční biftek si připravíte z filetu z kapra. Výška bifteku záleží jen na vašem přání.