Stejně jako při přípravě klasických čevapčiči z masa i do kapřího čevabi potřebujete cibuli, papriku, drcený kmín, pepřové koření a sůl. Pro naředění základního výrobku Kapří ještě mléko nebo zeleninový vývar.
Všechny suroviny vložte do misky a společně je důkladně promíchejte. Za pomoci namočených rukou a strouhanky pak vytvořte stejnoměrné válečky. Ty potom pečte v rozpáleném tuku ze všech stran.
Kapří v současné době již neobsahuje ovesné vločky.
Další recepty a návody Petra Stupky pro přípravu jídel z polotovaru Kapří jsou k dispozici na www.kapri-maso.cz.
Vložte komentář či dotaz. U článku - Čevapčiči z kapřího masa - zatím není zveřejněn žádný komentář.
Držitelem chráněného zeměpisné označení Evropské unie, které Třeboňský kapr obdržel v roce 2007 je společnost Rybářství Třeboň a.s.
Rybářství Třeboň a.s.Rybářství Třeboň nabízí exkluzivní týdenní sportovní rybolov na rybníce Staňkovský. V ceně je přístřeší v rybářské chatě i povolení pro 2 osobní automobily.
Rekreační rybaření na rybnících Hejtman, Staňkovský, Nový Kanclíř i Táborský začíná 1. března 2025.
Rybářství Třeboň a. s. oznamuje termín slavnostního výlovu rybníka Rožmberk: 17. – 19. října 2025.
Vánoce 2024 a prodej třeboňského kapra u certifikovaných prodejců; seznam stánkového prodeje vánočního kapra.
Partnerem Rybářství Třeboň pro pořádání Rybářských slavností je provozovatel portálu Trebonsko.cz společnost Destinace Třeboňsko o.p.s.
Kapří biftečky jsou ukázkou, jak v krátké době připravit chutné jídlo, s velkým podílem masa Třeboňského kapra.
Netradiční úpravu kapra na způsob "číny" je opravdovou pochoutkou, kterou by si neměl nechat ujít žádný milovník gastronomie.
Grilování Třeboňského kapra, je hlavně v době dovolených a letních pobytů čím dál populárnější.