Stejně jako při přípravě klasických čevapčiči z masa i do kapřího čevabi potřebujete cibuli, papriku, drcený kmín, pepřové koření a sůl. Pro naředění základního výrobku Kapří ještě mléko nebo zeleninový vývar.
Všechny suroviny vložte do misky a společně je důkladně promíchejte. Za pomoci namočených rukou a strouhanky pak vytvořte stejnoměrné válečky. Ty potom pečte v rozpáleném tuku ze všech stran.
Kapří v současné době již neobsahuje ovesné vločky.
Další recepty a návody Petra Stupky pro přípravu jídel z polotovaru Kapří jsou k dispozici na www.kapri-maso.cz.
Vložte komentář či dotaz. U článku - Čevapčiči z kapřího masa - zatím není zveřejněn žádný komentář.
Držitelem chráněného zeměpisné označení Evropské unie, které Třeboňský kapr obdržel v roce 2007 je společnost Rybářství Třeboň a.s.
Rybářství Třeboň a.s.Třeboňského kapra a další sladkovodní ryby z třeboňských rybníků dostanete celoročně i v Praze na Sádkách Lahovice.
Rekreační rybaření na rybnících Hejtman, Staňkovský, Nový Kanclíř i Táborský začíná 1. března 2024.
Na rybníku Rožmberk bude opět podzimní slavnostní výlov, a to ve dnech 11. až 13. října 2024.
Informace k velikonočnímu prodeji kaprů 2024 na sádkách společnosti Rybářství Třeboň a.s.
Partnerem Rybářství Třeboň pro pořádání Rybářských slavností je provozovatel portálu Trebonsko.cz společnost Destinace Třeboňsko o.p.s.
Kapří biftečky jsou ukázkou, jak v krátké době připravit chutné jídlo, s velkým podílem masa Třeboňského kapra.
Netradiční úpravu kapra na způsob "číny" je opravdovou pochoutkou, kterou by si neměl nechat ujít žádný milovník gastronomie.
Grilování Třeboňského kapra, je hlavně v době dovolených a letních pobytů čím dál populárnější.