Stejně jako při přípravě klasických čevapčiči z masa i do kapřího čevabi potřebujete cibuli, papriku, drcený kmín, pepřové koření a sůl. Pro naředění základního výrobku Kapří ještě mléko nebo zeleninový vývar.
Všechny suroviny vložte do misky a společně je důkladně promíchejte. Za pomoci namočených rukou a strouhanky pak vytvořte stejnoměrné válečky. Ty potom pečte v rozpáleném tuku ze všech stran.
Kapří v současné době již neobsahuje ovesné vločky.
Další recepty a návody Petra Stupky pro přípravu jídel z polotovaru Kapří jsou k dispozici na www.kapri-maso.cz.
Vložte komentář či dotaz. U článku - Čevapčiči z kapřího masa - zatím není zveřejněn žádný komentář.
Držitelem chráněného zeměpisné označení Evropské unie, které Třeboňský kapr obdržel v roce 2007 je společnost Rybářství Třeboň a.s.
Rybářství Třeboň a.s.Nakupujte čerstvé sladkovodní ryby z podzimních výlovů přímo od rybářů.
Plán podzimních výlovů vybraných třeboňských rybníků na podzim 2023.
Rozšíření nabídky rekreačního rybaření o dva revíry, kde rybaření probíhá způsobem CHYŤ A PUSŤ.
Od 1. května 2023 lze rekreačně rybařit i na potrubí pod Ponědrážským rybníkem.
Partnerem Rybářství Třeboň pro pořádání Rybářských slavností je provozovatel portálu Trebonsko.cz společnost Destinace Třeboňsko o.p.s.
Netradiční úpravu kapra na způsob "číny" je opravdovou pochoutkou, kterou by si neměl nechat ujít žádný milovník gastronomie.
Kapří biftečky jsou ukázkou, jak v krátké době připravit chutné jídlo, s velkým podílem masa Třeboňského kapra.
Grilování Třeboňského kapra, je hlavně v době dovolených a letních pobytů čím dál populárnější.