Dušený kapr na šalvěji a rozmarýně

Ingredience

600 g kapra, 100 g celeru, 60 g cibule, stroužek česneku, 150 ml rybího vývaru, šalvěj, rozmarýn, 60 ml smetany, sůl, olej, 50g másla, žemli či rohlíky

Video s návodem

Popis přípravy receptu

Nejprve čisté porce kapra osolte, celer nakrájejte na hrubší nudličky, cibuli na stejnoměrné nudličky a česnek na plátky.

V pánvi s vyšším okrajem nejdříve zprudka a krátce opečte porce kapra. Olej mějte dostatečně rozpálený, aby se porce opekly a nedusily. Opečené kousky kapra odložte stranou a ve výpeku osmahněte nejprve tenké nudle nebo plátky celeru. Potom přidejte cibulku. Když cibule zesklovatí přidejte pár plátků česneku, snítku šalvěje a rozmarýnu a zalijte vše rybím vývarem.

Do tohoto základu vložte opečené porce kapra a vše podlité smetanou duste pod poklicí bez míchání. Stačí jenom tři čtyři minuty, pak dušeninu odstavte a nechte chvilku dojít.

Mezi tím si opečete nebo rozpečte plátky rohlíků či žemle potřené máslem. Ty pak naskládejte na talíře, na ně poklaďte porce ryby a vše přelijte vydušeninou. Trochu na konec přikrášlete a hned podávejte na stůl.


Komentáře

Petula - #
24.12.17

Dobrý den,
děkuji za naprosto skvělý recept!
Chutě jsou excelentně sladěné. Není potlačena typická skvělá chuť kapřího masa a zároveň jde o voňavý a chuťově nevšední kulinářský zážitek.
A to jsem neměla k dispozici čerstvé bylinky.
Také příprava je zvládnutelná i nezkušenými lidmi. Sama také vařím minimálně, ale zde mi to bylo radostí. Je to i tím, jak srozumitelně je zde recept podán a doplněn videem. Postarali jste se nám o náramnou vánoční večeři – kapra zásadně neobaluji, nesmažím. Dle mé zkušenosti se tím znehodnocuje delikátní chuť kapřího masa. (Ale ano, to je jen můj subjektivní názor a nikomu jej nevnucuji. ;o) )
Na každý pád kapr takto upravený je doporučeníhodnou delikatesou!
Díky. Ať se vám daří!

Komentáře

your_ip_is_blacklisted_by sbl.spamhaus.org

Rybářství Třeboň a.s.

Držitelem chráněného zeměpisné označení Evropské unie, které Třeboňský kapr obdržel v roce 2007 je společnost Rybářství Třeboň a.s.

Rybářství Třeboň a.s.

Aktuality

Informace k podzimním výlovům

Plán podzimních výlovů vybraných třeboňských rybníků na podzim 2022.

22.09.22 / Aktuality

Výlov Rožmberka 2022

Rybník Rožmberk se letos bude lovit na podzim od 7. do 9. října 2022.

4.04.22 / Aktuality

Velikonoční prodej Třeboňského kapra

Informace k velikonočnímu prodeji kaprů 2022 na sádkách společnosti Rybářství Třeboň a.s.

17.03.22 / Aktuality

Sportovní rybolov - začátek sezony 1. 3.!

Rekreační rybaření na rybnících Hejtman, Staňkovský a Nový Kanclíř začíná již 1. března 2022.

17.02.22 / Aktuality

Partneři

Třeboň a Třeboňsko

Partnerem Rybářství Třeboň pro pořádání Rybářských slavností je provozovatel portálu Trebonsko.cz společnost Destinace Třeboňsko o.p.s.

Třeboňský kapr

Rybářství Třeboň a.s. je partnerem rybářského závodu s názvem Třeboňský kapr.

Produkty z Třeboňského kapra

Doporučené recepty