Recept ze zámecké knihovny
Na přípravu receptu pro čtyři osoby potřebujeme: Kapr filet 600 g, sůl 10 g, mouka hladká 50 g, kmín, sádlo 100 g, cibule 80 g, anglická slanina 100 g, víno červené 130 ml, med 50 g nebo cukr, šalvěj a rozmarýn – snítka čerstvé bylinky, chléb 200 g
Porce kapra důkladně osolíte a nechte chvilku odležet. Poté je okmínujte a obalte v hladké mouce a hned zprudka pečete na rozpáleném sádle. Jakmile jsou ryby na pánvi otočené, zmírněte žár a přidejte ke kaprovi hrubě nakrájenou cibuli a na tenké hranolky nakrájenou slaninu.
Dopečené porce kapra z pánve vyjměte a nechte na teple.
Do výpeku dejte rozpustit med nebo cukr, pak zalijte vínem, přidejte část posekaných bylinek a zprudka povařte.
Zvlášť si dopředu připravte z krajíčků chleba topinky. Opečený chléb nakrájejte na silnější pruhy nebo větší kostky a položte na talíř, na topinky klaďte porce kapra a vše přelijte šťávou z pánve včetně cibule a slaniny. Navrch posekejte trochu zelených bylinek a podávejte. Také je možné hotové porce krátce zapéci v troubě nebo na grilu, tak jak to činívali kuchaři na zámcích před mnoha lety.
Držitelem chráněného zeměpisné označení Evropské unie, které Třeboňský kapr obdržel v roce 2007 je společnost Rybářství Třeboň a.s.
Rybářství Třeboň a.s.Vánoce 2019 a stánkový prodej třeboňského kapra u certifikovaných prodejců.
Pořiďte si třeboňského kapra na vánoce 2019 přímo od třeboňských rybářů.
Největší certifikovaný prodejce Třeboňského kapra hledá brigádníky pro prodej kaprů na Vánoce 2019.
Přijeďte se podívat na podzimní výlov jihočeského rybníka. Doporučujeme výlovy rybníků společnosti Rybářství Třeboň a.s.
Partnerem Rybářství Třeboň pro pořádání Rybářských slavností je provozovatel portálu Trebonsko.cz společnost Destinace Třeboňsko o.p.s.
Kapří biftečky jsou ukázkou, jak v krátké době připravit chutné jídlo, s velkým podílem masa Třeboňského kapra.
Poněkud netradiční biftek si připravíte z filetu z kapra. Výška bifteku záleží jen na vašem přání.
Netradiční úpravu kapra na způsob "číny" je opravdovou pochoutkou, kterou by si neměl nechat ujít žádný milovník gastronomie.
Komentáře
Miluše Dvořáková - #
Tak takhle by mi to taky chutnalo
Irena - #
Naprosto vynikající. Poprvé jsem ho udělala na podzim a od té doby ho máme tak každých 10 dnů. Lahůdka. Filety kupujeme v Lahovicích, kde jsme velice spokojeni. Obzvláště nás fascinuje, jak mistr kuchař ten recept vypráví vždy s takovou láskou, jako pohádku :) Ale taky to jako pohádka pak chutná :)
Katarína - #
Všetky recepty sú Fantastickééééééééé
Gratulujem
2k so Slovenska
pekné Vianoce
Vložit komentář