Kapr se zeleninovou krustou

Ingredience

600 g filetovaného kapra, sůl, 200 g celeru a mrkve, 100 g pórku, 2 vejce, 100 g sýra cihly, olej na potření plechu a pečicí papír, lněná semínka, petrželovou nať

Video s návodem k receptu

Popis přípravy receptu

Pokrm se připravuje v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů.

Filety z kapra nakrájejte na patřičné kousky, osolte je krátce promněte, aby se sůl vtáhla do masa. Mrkev a celer nakrájejte či nastrouhejte na tenoučké nudličky a ty pak zalijte vroucí vodou, krátce blanšírujte, čili spařte horkou vodou. Asi po minutě je sceďte, ještě dosti horkou vodu využijte na spaření pórku, kterým hotový pokrm nakonec okrášlíme.

Do spařené a ochladlé zeleniny zamíchejte vejce, nastrouhaný sýr, sekanou petrželovou nať, trochu soli.

Kousky ryby skládejte kůží na pomaštěný pečicí papír uložený pochopitelně na plechu. Na každou porci dejte hromádku zeleniny s vejci a sýrem. Navrch posypte jednotlivé porce lněným semínkem.

Takto upravenou rybu pak pečte v předehřáté troubě při 180 stupních šest až sedm minut. Vyšší teplota by zeleninu připalovala. Délka pečení bude vždy záležet na velikosti porcí.

Upečeného kapra ozdobte posekaným a předem kratičce spařeným pórkem. Ideální přílohou je nastavovaná bramborová kaše nebo šťouchané brambory s máselm a cibulkou.


Komentáře

Eva Psenickova - #
20.11.18

mohu jen potvrdit! takto upravený kapr je chuťově vynikající a lehké jídlo. jedla jsem o víkendu poprvé a určitě ne naposledy

Lucie Vodičková - #
21.12.12

Dobrý den,
kapra jsem zatím na moc způsobů nedělala (hlavně klasiku smažení). Ale kvůli malému synovi jsem hledala i jiné způsoby přípravy a tento recept mě zaujal a moc ho chválím. Je velmi rychlý a hlavně chutově výtečný!!! Děkuji za dobrý recept. L.V.

Komentáře

Všechny pole formuláře jsou povinné. Po vyplnění zobrazte "Náhled" pro kontrolu textu. Pak můžete zprávu "Odeslat". Váš e-mail nebude zveřejněn.

Rybářství Třeboň a.s.

Držitelem chráněného zeměpisné označení Evropské unie, které Třeboňský kapr obdržel v roce 2007 je společnost Rybářství Třeboň a.s.

Rybářství Třeboň a.s.

Aktuality

Informace k podzimním výlovům

Plán podzimních výlovů vybraných třeboňských rybníků na podzim 2023.

18.09.23 / Aktuality

Chyť a pusť

Rozšíření nabídky rekreačního rybaření o dva revíry, kde rybaření probíhá způsobem CHYŤ A PUSŤ.

7.07.23 / Aktuality

Prodej ryb 5. a 6. července

Prodejna ryb na sádkách v Třeboni bude ve dnech 5. a 6. července 2023 otevřena, a to v době od 9.00 do 12.00 hodin.

4.06.23 / Aktuality

Sportovní rybolov na Potrubí pod Ponědrážským rybníkem

Od 1. května 2023 lze rekreačně rybařit i na potrubí pod Ponědrážským rybníkem.

5.05.23 / Aktuality

Partneři

Třeboň a Třeboňsko

Partnerem Rybářství Třeboň pro pořádání Rybářských slavností je provozovatel portálu Trebonsko.cz společnost Destinace Třeboňsko o.p.s.

Třeboňský kapr

Rybářství Třeboň a.s. je partnerem rybářského závodu s názvem Třeboňský kapr.

Produkty z Třeboňského kapra

Doporučené recepty