Na přípravu čtyř porcí je třeba 500 – 600 g kapřích filetů s kůží, 50 g slaniny, 60 g cibule, 20 g česneku, sůl, sladká paprika, drcený kmín, čerstvě mletý pepř, mletý zázvor, česnek, 1 vejce, lžíce škrobové moučky, olej na potření plechu.
Kapří filety nakrájejte na tenké proužky. Prokrájením totiž prořežete kostičky a ty pak v porcích už nebude potřeba vybírat. Velikost kousků rybího masa není příliš důležitá, neboť proužky důkladně promícháte se směsí z ostatních surovin.
Jemně nakrájenou cibuli a stejně tak drobně nakrájenou slaninu můžete nejprve trochu osmahnout na pánvi, ale není to nutné, přidejte vejce, škrobovou moučku, prolisovaný česnek a koření. Vše promíchejte a pak spojte s kousky rybího masa. Je dobré nechat ochucené maso hodinku uležet. Pak za pomoci namočených rukou tvořte koule, které vkládejte na sádlem či olejem potřený plech, lehce je smáčkněte a pečte v předehřáté troubě. Péci můžete i na pánvičce.
Doba pečení je podle velikosti 7 – 10 minut při teplotě nad 200 stupňů. S chlebem a křenem, nebo s pórkovými bramborami a hořčicí si jistojistě pošmáknete.
Držitelem chráněného zeměpisné označení Evropské unie, které Třeboňský kapr obdržel v roce 2007 je společnost Rybářství Třeboň a.s.
Rybářství Třeboň a.s.Rybářství Třeboň nabízí exkluzivní týdenní sportovní rybolov na rybníce Staňkovský. V ceně je přístřeší v rybářské chatě i povolení pro 2 osobní automobily.
Rekreační rybaření na rybnících Hejtman, Staňkovský, Nový Kanclíř i Táborský začíná 1. března 2025.
Rybářství Třeboň a. s. oznamuje termín slavnostního výlovu rybníka Rožmberk: 17. – 19. října 2025.
Vánoce 2024 a prodej třeboňského kapra u certifikovaných prodejců; seznam stánkového prodeje vánočního kapra.
Partnerem Rybářství Třeboň pro pořádání Rybářských slavností je provozovatel portálu Trebonsko.cz společnost Destinace Třeboňsko o.p.s.
Poněkud netradiční biftek si připravíte z filetu z kapra. Výška bifteku záleží jen na vašem přání.
Kapří biftečky jsou ukázkou, jak v krátké době připravit chutné jídlo, s velkým podílem masa Třeboňského kapra.
Netradiční úpravu kapra na způsob "číny" je opravdovou pochoutkou, kterou by si neměl nechat ujít žádný milovník gastronomie.
Komentáře
Martina - #
tak dnes si z kapříka zkusím udělat tohle,vypadá to hodně dobře a chutnat to bude jistě taky výborně :-)
Komentáře