Vyzkoušejte si kombinaci kapra s uzenářskými výrobky v receptu Petra Stupky na uzenářského kapra.
600 g filetů kapra, 100 g prorostlé slaniny, 40 g špeku, 4 krajíce chleba, 1 cibuli, sůl klobásové koření (mletou papriku, mletý kmín a zázvor, koriandr, sušený práškový česnek), 60 g sádla, pečicí papír
Na sádle krátce osmahněte jemně nakrájenou cibulku s krájeným špekem, pak po zchladnutí přimíchejte klobásové koření. Tím, že se koření namíchá do teplého tuku rozvine svou vůni a chuť. Pozor však na to, aby nebyl tuk příliš horký, neboť by došlo ke spálení a tudíž i zahořknutí celého díla. Připravenou směsí pak pečlivě potřete předem osolené porce kapra.
Na sádlem potřený pečicí papír uložený na plechu naskládejte krajíce chleba, rozdělte na ně porce kapra a každou pak překryjte plátky slaniny či uzeného boku. Vše pečte v troubě na 180 stupňů asi 10 minut.
Držitelem chráněného zeměpisné označení Evropské unie, které Třeboňský kapr obdržel v roce 2007 je společnost Rybářství Třeboň a.s.
Rybářství Třeboň a.s.Plán podzimních výlovů vybraných třeboňských rybníků na podzim 2024.
Rybářství Třeboň a. s. 17. 9. 2024 vydalo tiskovou zprávu o zrušení slavnostního výlovu rybníka Rožmberk 2024.
Třeboňského kapra a další sladkovodní ryby z třeboňských rybníků dostanete celoročně i v Praze na Sádkách Lahovice.
Rekreační rybaření na rybnících Hejtman, Staňkovský, Nový Kanclíř i Táborský začíná 1. března 2024.
Partnerem Rybářství Třeboň pro pořádání Rybářských slavností je provozovatel portálu Trebonsko.cz společnost Destinace Třeboňsko o.p.s.
Netradiční úpravu kapra na způsob "číny" je opravdovou pochoutkou, kterou by si neměl nechat ujít žádný milovník gastronomie.
Kapří biftečky jsou ukázkou, jak v krátké době připravit chutné jídlo, s velkým podílem masa Třeboňského kapra.
Grilování Třeboňského kapra, je hlavně v době dovolených a letních pobytů čím dál populárnější.
Komentáře
Pegi - #
Bezva recept. Není složitý a sedí podle návodu. Koření jsem si namíchal podle doporučení
/mám třecí misku/. Hodnotila moje paní, která vůbec netušila z čeho jsem vařil. Výsledné
hodnocení: SKVĚLÝ
P.S. Budu letos zkoušet i některé vaše další recepty. Díky
Komentáře