K přípravě bramboráků z kapřího masa použijeme polotovar Kapří. Brambory nastrouhané pro přípravu bramboráku vymícháme se základní hmotou Kapří v poměru 1:1 a nebo může být i větší poměr brambor.
Přidáváme česnek, majoránku, posekanou uzeninu, semleté škvarky a ze vzniklé hmoty připravíme placky stejně jako při přípravě běžného bramboráku.
Hmotnost či objem surovin uvedených v receptech je na 1 kg syrového Kapří.
Kapří v současné době již neobsahuje ovesné vločky.
Další recepty a návody Petra Stupky pro přípravu pochoutek z polotovaru Kapří jsou k nahlédnutí na www.kapri-maso.cz.
Držitelem chráněného zeměpisné označení Evropské unie, které Třeboňský kapr obdržel v roce 2007 je společnost Rybářství Třeboň a.s.
Rybářství Třeboň a.s.Plán podzimních výlovů vybraných třeboňských rybníků na podzim 2024.
Rybářství Třeboň a. s. 17. 9. 2024 vydalo tiskovou zprávu o zrušení slavnostního výlovu rybníka Rožmberk 2024.
Třeboňského kapra a další sladkovodní ryby z třeboňských rybníků dostanete celoročně i v Praze na Sádkách Lahovice.
Rekreační rybaření na rybnících Hejtman, Staňkovský, Nový Kanclíř i Táborský začíná 1. března 2024.
Partnerem Rybářství Třeboň pro pořádání Rybářských slavností je provozovatel portálu Trebonsko.cz společnost Destinace Třeboňsko o.p.s.
Netradiční úpravu kapra na způsob "číny" je opravdovou pochoutkou, kterou by si neměl nechat ujít žádný milovník gastronomie.
Kapří biftečky jsou ukázkou, jak v krátké době připravit chutné jídlo, s velkým podílem masa Třeboňského kapra.
Grilování Třeboňského kapra, je hlavně v době dovolených a letních pobytů čím dál populárnější.
Komentáře
Jakub - #
Zdravím.
Dnes jsem nedělal karbanátky jak jsem minule uvedl,
ale rybí polévku z kapří.
Konečně si pochutnám na kaprovi beze strachu z kostí.
Ještě k minulemu článku(karbanátky z kapří)
prodejna je zde:
Ryby Drůbež Zvěřina
Starostrašnická 39
PSČ: 100 00
Město: Praha
Omlouvám se za mystifikaci s Nad primaskou…
Tak a zde můj recept na polévku z kapří.
2 rohlíky 2 ks vajec, máslo
1 ks zmrazeného kapří (já to rozmrazuji tak že to večer dám z mrazničky na talíř a dám dospod do lednice.Ráno to pak z lednice vyndám a venku je dokonáno, a chuť je jako před zmrazením)
pepř, sůl, česnek, muškátový květ.Dětskou krupičku a solamyl.
Rohlíky nakrájím na kostičky, na másle je opeču,
nechám vychladnout.Přidám kapří, květ,lžíci krupičky a lžičku solamylu.Rozmíchám a pak přidám vejce.Když je směs hustá přidáme mléko, nebo studený vývar.znova pořádně rozmícháme.
A pak zavaříme do polévky.Knedlíčky zaváříme pomalým varem.Aby se nám nerozvařili.Díky solamylu to má lepší soudržnost.Možno do knedlíčku zapracovat petrželku nebo libeček nebo pažitku, já k vůli chuti ryby nedával nic. Pamatujte že ryba je hned hotová vařit tak 5 minut.
Pak je vyndáme doděláme polévku a necháme je zvlášt aby se v polévce nerozmočili.
Dodáme při podáváni.Před podáním je pak přihodíme do polévky prohřát.
Vývar uděláme když nemáme kapří zbytky, přímo z výrobku kapří.Asi 3 lžíce.Z hmoty na knedlíčky dělané dvěma lžícemi bylo 15 knedlíčků.Kdo to má rád zahustěné jako já.Dáme máslo do kastrolu rozpustíme a nasypem krupičku a zalijem vývarem a přitom to mícháme,prakticky je to základ na polévku tzv.milionovou.Pak pokračujem dále dle receptu.druhá varianta je že místo krupičky dáme malé krupky uvaříme je zvlášť a pak přidáme do polévky.Taky dobré a zdravé.
Část kapří hodíme vařit do vody se zeleninou,
to nám udělá vývar a jak se říká sebehorší vývar je lepší než voda.I když to v tomto případě neplatí.
Přeju dobrou chuť.
Jakub
Jakub - #
Tak dnes jsem dělal z kapří, bramboráky.
To je namka:-)
Dal jsem koření na ryby ,cibuli malou, česnek sušený granulovaný,(nedělá mi špatně a ochutí)kdo může dá si čerstvý.
Kapří u nás prodávaj jiné než jaké tady propagujou: Tam kde to kupuji je to čisté kapří maso bez vloček a dalšího což je lepší.(rybárna nad primaskou na starostrašnické)
1kapří 360g, 4 střední brambory,pepř,majoránku,sůl(soli víc než běžne solíte,směs ochutnávám tak že vezmu kousek dám na talíř a v mikrovlnce nechám chvilku aby to nebylo syrové,to dělám i s mletým masem, karbanátky)2 lžíce hl.mouky,2ks vajíčka rozmíchám.
Oleje tak centimetr a tak silný jsem dělal bramboráčky.Z tohoto množství máte tak 12-14 ks středních bramboráčků.K tomu zelný salát, nebo kysané zelí nobo každému jak je ctěná libost:-)
Příště budu dělat karbanátky.
Dobrou chuť
Komentáře