Křupavý Třeboňský kapr
Křupavý Třeboňský kapr obalený v kukuřičné krupici obohatí jistě i váš jídelníček. K přípravě je ideální použít filetů bez kostí.
Křupavý Třeboňský kapr obalený v kukuřičné krupici obohatí jistě i váš jídelníček. K přípravě je ideální použít filetů bez kostí.
Kapří biftečky jsou klasickou ukázkou toho, jak ve velmi krátké době připravit chutné jídlo, které obsahuje velký podíl masa Třeboňského kapra. Kromě domácí kuchyně je recept vhodné využít v jídelnách či dalších provozech hromadného stravování. Způsob přípravy můžete shlédnout na videu.
Kapr podle pánů z Rožmberka zachovává co možná nejvěrněji recepturu z doby, kdy bylo třeboňské rybníkářství na vzestupu.
Bramborák je tradiční oblíbenou pochoutkou, pokud do něj přidáte kapří maso ve formě polotovaru Kapří, dostaneme opravdu netradiční specialitu. Inspirujte se naším receptem včetně videa s návodem od Petra Stupky.
Poněkud netradiční biftek si připravíte z filetu z kapra. Výška bifteku záleží jen na vašem přání.
Originální recept z bavorské strany Šumavy na rybí polévku z ořezů a hlavy kapra s knedlíčky z vnitřností.
Uzavírací gril můžeme s úspěchem použít i k dalšímu způsobu tepelné přípravy kapra – zauzení.
Grilování Třeboňského kapra v alobalu je další možností jak si zpestřit jídelníček. K přípravě kapra v alobalu se dá s úspěchem využít i domácí trouba.
Marinování masa je před grilováním velmi populární. Tato příprava masa je vhodná i pro maso sladkovodních ryb včetně kapra.
Méně používaná příprava kapra pomocí vaření nabízí velmi zajímavou variantu především pro dietní jídelníček. Vhodnost použití pro dietu však neznamená, že byste si nemohli kapra uvařit jen pro potěšení svých chuťových buněk.
Pečené kapří ocásky si můžete připravit podle originálního receptu mistra kuchaře Petra Stupky.
Kapří vnitřnosti se dají úspěšně použít nejen k přípravě rybí polévky. V tomto receptu dostanete tip na přípravu smaženého mlíčí a jiker.
Tradiční recept na přípravu vánoční rybí polévky z hlavy kapra a vnitřností. Polévka se podává s na másle osmaženými kostičkami housky.
Tradiční vánoční recept na smažené řízky z Třeboňského kapra připravené v trojobalu.
Vyzkoušejte recept na přípravu studené speciality z kapra v houbové remuládě. Po tepelné úpravě se pokrm nechává proležet v chladničce jeden den, podává se s opečeným toustovým chlebem a salátem.
Držitelem chráněného zeměpisné označení Evropské unie, které Třeboňský kapr obdržel v roce 2007 je společnost Rybářství Třeboň a.s.
Rybářství Třeboň a.s.Od 1. května 2023 lze rekreačně rybařit i na potrubí pod Ponědrážským rybníkem.
Rekreační rybaření na rybnících Hejtman, Staňkovský, Nový Kanclíř i Táborský začíná 1. března 2023.
Rybník Rožmberk se letos bude lovit na podzim od 13. do 15. října 2023.
Třeboňského kapra a další sladkovodní ryby z třeboňských rybníků dostanete v Praze na Sádkách Lahovice. Otevřeno celoročně.
Partnerem Rybářství Třeboň pro pořádání Rybářských slavností je provozovatel portálu Trebonsko.cz společnost Destinace Třeboňsko o.p.s.
Kapří biftečky jsou ukázkou, jak v krátké době připravit chutné jídlo, s velkým podílem masa Třeboňského kapra.
Netradiční úpravu kapra na způsob "číny" je opravdovou pochoutkou, kterou by si neměl nechat ujít žádný milovník gastronomie.
Poněkud netradiční biftek si připravíte z filetu z kapra. Výška bifteku záleží jen na vašem přání.